Wordpress’in Avantajları

WordPress’in Avantajları Nelerdir?

Fatma Yüksel

WordPress, bugün piyasadaki en iyi web sitesi oluşturma araçlarından biridir. Günümüzdeki web sayfalarının yüzde 40’ı WordPress ile oluşturulmuştur. Öncelikle bloglarıyla bilinmesine rağmen, bu ücretsiz CMS, e-ticaret mağazaları, portföyler ve bilgi portalları dahil olmak üzere çok çeşitli web siteleri için kullanılabilir. Peki, WordPress’in avantajları neler?

WordPress Nedir?

Wordpress’in Avantajları

WordPress’in avantajları konusuna geçmeden evvel WordPress nedir açıklayalım. WordPress, web sitenizi oluşturmanıza ve yönetmenize yardımcı olan bir içerik yönetim sistemidir. Bu platform ile kod hakkında fazla endişelenmenize gerek kalmadan içeriğinizi düzenleyebilir ve yayınlayabilirsiniz. Bundan dolayı hem yeni başlayanlar hem de ileri düzey kullanıcılar için idealdir.

WordPress’in bu sürümü kendi kendine barındırıldığından, web sitesini başlatmadan önce bir barındırma hizmetine kaydolmanız ve bir alan adı almanız gerekir. Alan adı ve hosting çözümleri için firmamızla iletişime geçebilirsiniz.

WordPress’in Avantajları

Wordpress’in Avantajları

WordPress’in avantajları şu şekilde sıralanabilir:

1. Ücretsiz ve Açık Kaynak

WordPress açık kaynaklı yazılımdır. Bu, kaynak kodun herkesin kullanımına açık olduğu anlamına gelir. Dünyanın her yerinden insanlar WordPress’i inceleyebilir, değiştirebilir ve test edebilir. Ayrıca isterlerse hataları bildirerek ve sorunları düzelterek de katkıda bulunabilirler.

2. Kurulumu Çok Kolaydır

WordPress’in avantajları listesinde kurulumunun çok kolay olmasından da söz edebiliriz. WordPress, ünlü beş dakikalık kurulum sihirbazıyla çok yeni başlayanlar için uygundur. Kurulum kolaydır ve teknik beceri gerektirmez! Tek yapmanız gereken bir düğmeye basmak ve birkaç satır kişisel bilgi yazmak.

3. Çok Yönlüdür

Başlangıçta bir blog platformu olarak geliştirilmiş olsa da, WordPress şimdiye kadar çok gelişti. Günümüzde, herhangi bir web sayfası tasarlamak maksadıyla kullanabilirsiniz. WordPress ile oluşturabileceğiniz sitelere bazı örnekler:

  • E-ticaret mağazaları
  • İş siteleri
  • Üniversite Web Siteleri
  • Portföyler
  • Bloglama
  • Eğitim siteleri

Wordpress’in Avantajları

4. Eklentilerle Kolayca Özelleştirilebilir

WordPress’in avantajları söz konusu olduğunda kişiselleştirilebilmesi de son derece önemli. Özelleştirme kolaylığı, insanların WordPress kullanmasının ana nedenlerinden biridir. Eklenti, bir dizi işleve sahip bir yazılımdır. Web sitesi yöneticileri, işlevselliğini genişletmek ve siteye yeni özellikler eklemek için WordPress sitelerine eklentiler yüklemektedir.

WordPress eklentileri ücretsiz ve premium sürümlerde gelir. Eklenti dizini, farklı amaçlar için 50.000’den fazla ücretsiz ve ücretli eklenti sunmaktadır.

WordPress tema dizininden bir WordPress eklentisi yüklemek için şu adımları izleyin:

  • WordPress kontrol panelinizde-> Eklentiler -> Yeni Ekle seçeneğine gidin.
  • Arama kutusuna eklentinin adını yazın.
  • Şimdi Kur’a tıklayın. Kurulum tamamlandıktan sonra Etkinleştir’e tıklayın.

Çok çeşitli eklenti çözümleri için GurmeWoo eklenti seçeneklerine göz atabilirsiniz.

5. SEO Dostu

Arama motorlarında üst sıralarda yer almak istiyorsanız sitenizin SEO’suna dikkat etmelisiniz. WordPress, web sitenizin SEO’sunu geliştirmenize yardımcı olacak çeşitli eklentiler ve özellikler sunmaktadır. SEO’yu göz ardı etmek, az trafikle sonuçlanacaktır. İster bir blogunuz olsun, ister bir işletmeniz olsun, amacınız her zaman mümkün olduğunca çok kişiye ulaşmak olmalıdır.

Yoast SEO gibi eklentiler, web sitenizin içeriğinin SEO için optimize edilmesini sağlamak adına mükemmeldir.

6. Güvenlidir

WordPress’in avantajları arasında bir diğeri de güvenliktir. WordPress, güvenlik göz önünde bulundurularak oluşturulmuştur. Yine de ekstra güvenlik önlemleri arıyorsanız, yerleşik özelliklerin yanı sıra ekleyebileceğiniz daha gelişmiş özelliklere sahip harika eklentiler de var. Bunlar önerdiğimiz eklentilerden bazıları:

  • Akismet, etkili bir yorum spam filtreleme eklentisidir.
  • Sucuri Security, kötü amaçlı yazılım taraması, kara liste izleme ve güvenlik duvarı ile daha gelişmiş koruma sunar.

WordPress’i güncel tutmanın her zaman en iyi fikir olduğunu unutmayın. Platformun güvenliği sürekli gelişmektedir. Bu nedenle her yeni sürüm bir öncekinden daha güvenli.

7. Uyumluluk

WordPress, .jpg, .png, .gif, .mp3, .mp4, .pdf, .doc ve daha fazlası gibi medya dosyalarını destekler. Yerleşik medya yükleyici aracılığıyla hemen hemen her tür dosyayı yükleyebilirsiniz. WordPress ayrıca bir YouTube yerleştirmesi olarak oEmbed’i de desteklemektedir. YouTube videolarını yayınlarınıza gömmek istiyorsanız, ilgili bloğun + düğmesini tıklamanız, ardından gömme menüsünü seçmeniz ve bağlantıyı eklemeniz yeterlidir.

0 Yorum

Bir yanıt yazın


Diğer Makaleler

Wordpress Destek Hizmeti

WordPress Destek Hizmeti

Wordpress destek hizmeti, Wordpress alt yapısını kullanan bireyler için son derece önemli. Dijimad ekibi olarak; alanında profesyonel yazılım ve tasarım…

Detayları İncele
Özel Wordpress Teması

Neden Özel WordPress Teması Yaptırmalısınız?

Günümüzde küçük işletmelerin çoğunun bir web sitesi var. Ancak buna rağmen web sitesi olmayan firma sayısı da azımsanmayacak derecede fazla.…

Detayları İncele
wordpress insaat firmasi temalari 0

En İyi WordPress İnşaat Firması Temaları 2022

Wordpress inşaat firması temaları hangileri? İnşaat firmanız için daha fazla müşteriye ulaşmak istiyorsanız, sunduğunuz hizmet yelpazesini sergileyebilecek ve potansiyel müşterileri,…

Detayları İncele
Arrow-up