2022 yilinin en sevilen gifleri

2022 Yılının En Sevilen GIF’leri (Top 5)

Çağla AYNACI

2022 Yılının En Sevilen GIF’leri (Top 5)
Bundan birkaç yıl önce duysak anlamayacağımız GIF kavramına, artık birçoğumuz aşinayız. “GIF” kavramı, “Graphics Interchange Format” söz öbeğinin kısaltmasıdır. Türkçede ise, “Grafik Değiştirme Biçimi” anlamına gelmektedir.

Birbirinden farklı en az iki karenin bir araya gelmesi sonucu ortaya çıkan bu hareketli görseller; birbiriyle ne kadar benzer olursa, o kadar akıcı hale geliyor.

Ben bir Grafik Tasarımcı olarak, GIF’lerle ilk kez 2010 yılında lise öğrenimim sırasında tanıştım. Bilgisayar Teknik Lisesi’nde Bilişim Teknolojileri Alanı’nı seçmiştim. İlk GIF’imi Adobe Fireworks programı ile yaptım. Aradan uzun zaman geçtiği için, ne yazık ki içeriğini hatırlayamıyorum 🙂 O dönemler, şuanda bu yazıyı okuyan çoğu kişinin duygulanacağı üzere Msn Messenger modası hakimdi. WhatsApp, Facebook gibi sosyal ağlar henüz hayatımızda değilken çıkış yapan bu platform, topluma emoji ve GIF’leri sevdirmeyi başardı.

Günümüzde en çok kullanılan sosyal ağlardan Instagram; story özelliği içinde GIF’lere de yer vererek, storyleri çok daha eğlenceli bir hale getirdi. Kullanıcılar artık birçok farklı konuda çeşitli GIF’lere kolayca ulaşabiliyor. Bu yazımda ise sizlere, 2022 Yılının En Sevilen GIF’leri ni (Top 5) tanıtacağım. Haydi başlayalım!

1- Damlayan Kahve

giphy

Genellikle keyifli anlarımızı paylaştığımız bu platformda, “story” denilince akla ilk gelen şey şüphesiz “kahve keyfi”dir. Size kırk yıl düşünseniz aklınıza gelmeyecek bir ada sahip olan, şahane bir efektten bahsedeceğim. Gerçek kahve damlası görünümünü yakalayabileceğiniz bu efekti, storydeki GIF bölümüne “sahexplica” ve/veya “sahexplica cafezim” kelimelerini girerek bulabilirsiniz.

Adsiz tasarim 1

2-Minik İnsanlar

WhatsApp Video 2022 03 08 at 16.05.02

İnsanlı GIF’leri özellikle minik olarak kullandığımızda, storylerimiz çok eğlenceli bir görünüm kazanıyor.

3-Stay Home Stay Safe

giphy 2

Pandemi döneminde hepimiz bir süre evlere kapanmak zorunda kaldık. Evde uzun süre durmak hiç kolay değildi ve telefonlar bir nevi arkadaşımız halini almıştı. Tüm dünyada maske, sosyal mesafe ve temizlik çağrıları yapılırken Instagram da bu konudaki duyarlılığını göstermek ve insanları evde kalmaya teşvik etmek amacıyla “Stay Home, Stay Safe” temalı GIF’leri öne çıkardı. 2020 yılında çıkarılan bu GIF’ler hala popüler GIF’ler arasındaki yerini koruyor.

4-New Post

giphy 1

Yeni bir gönderi paylaştığımızda; Instagram algoritması yüzünden, arkadaşlarımız bunu hemen göremeyebiliyorlar. Bu amaçla başvurduğumuz “New Post” GIF’leri de, en çok tercih edilenler arasında ve oldukça çeşitli görsellere sahip.

5- Özel Gün GIF’leri

8kgiphy

Sosyal medya ile birlikte, hayatımızdaki önemli anları sevdiklerimizle paylaşmak bizim için alışkanlık haline geldi. Instagram da bunu farketti ve özel günler için GIF çalışmaları hazırladı. Bu GIF’leri ilgili günlerde, öne çıkarılanları arasına aldı.

İlginizi çekebilecek diğer bir yazım : Instagram Story Tarihçesi

Artık firmalar da kurumsal GIF çalışmaları ile fark yaratarak dikkat çekmeye çalışıyor. Bu şekilde sosyal medyayı daha efektif kullanmış oluyorlar. Yakın geçmişte biz de Dijimad olarak GIF çalışmaları hazırladık. İncelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Bir sonraki yazımda görüşmek dileğiyle…

0 Yorum

Bir yanıt yazın


Diğer Makaleler

web tasarim trendleri 0

2022’de Takip Etmeniz Gereken En İyi Web Tasarım Trendleri

Belki ilk defa bir site tasarlıyorsunuz ya da yalnızca web sitenizin görünümünü yenilemek istiyorsunuz. Sebep her ne olursa olsun, web tasarım…

Detayları İncele
instagram story tarihcesi 1

Instagram Story Tarihçesi

Sizler için benim de kullanmaktan gayet keyif aldığım bir mecranın -Instagram- Story Tarihçesi'ni anlattım. Keyifli okumalar dilerim. Instagram hayatımıza girdiğinde;…

Detayları İncele
Bursa Mobil Uygulama Geliştirme

Bursa Mobil Uygulama Geliştirme

Teknolojinin ve internetin bu kadar yaygınlaştığı bir dünyada, uygulama kullanımı büyük bir avantajdır. Uygulamalar, kullanıcılarla benzersiz bir etkileşim ortamı oluşturmaya…

Detayları İncele
Arrow-up