x12 2

Şimdi İşlerinizi E-ticaret Platformuna Taşıyın.

Jemal REJEPOVA

Yaptığınız İşi Kurumsallaştırmak için Web Sitenizi E-ticaret Sitesine Dönüştürün

Çok hızlı meslek eskiten bu dönemde en çok rağbet gören online alışveriş siteleridir. Bu konu ile ilgili istatistikler var bakmak isterseniz. ‘Web sitesi olan herkes e-ticaret yapabilir mi?’, ya da ‘WordPress ve WooCommerce ile e-ticaret yapabilir miyim?’ diyorsunuz. WordPress sitesi olan herkes bir kaç eklenti alarak e-ticaret yapabilirsiniz. Bu yazıda size bir web sitesini e-ticaret sitesine dönüştürürken neler lazım onu anlatayım. Örnek olarak; sizin kendi çektiğiniz fotoğraflarınızı attığınız blog var. Fotoğraflarınız çok beğeniliyor ve onları tablo yapıp satmak mı istiyorsunuz? İnsanlar size “ne satacaksın, gönderimi nasıl yapacaksın?” gibi sorular sorarlar, mevzu orda başlar…

E-ticaret için olmazsa olmaz eklentiler;

  1. Ödeme eklentisi; Sanal pos cihazı, sattığınız ürünün ödemesini almak için kullanılırız. Bu sanal poslar sizin kullandığınız veya çalışmak istediğiniz bankaya göre istediğiniz kadar alabileceğiniz bir eklentidir.
  2. Kargo eklentisi; Tabloların kargo takip işini elle tek tek yapmak bir seçenek. Ama başlamışken Woo Kargo ve anlaşmalı olduğunuz kargo firmasının modülünü kullanırsanız o tabloları anlaşmalı kargo firmanız gönderir. Modülümüz sizin yerinize müşteriye bilgi verir.
  3. Mesafeli Satış Sözleşmesi eklentisi; Olmazsa olmazı müşteri bilgilerini gizlemek olan bu sözleşme, tüketici ve satıcı haklarını içerir. Bu eklentiyi taslak halinde satın alıp birkaç değişiklik yaparak yeni sitenize ekleyebilirsiniz.

Satın aldıktan sonra sürükle ve bırak yöntemi ile kolaylıkla web sitenize ekleyebilirsiniz. Gerekli ayarları yapıp e-ticarete başlayabilirsiniz. Temel ihtiyacınız bunlar ama fotoğraflarınız Mona Lisa tablosu gibi fiyatlarda ise taksit seçeneği de ekleyebilirsiniz. Alıcı bütçesini rahatlatmış ve satın alınmasına bir tık daha kolaylık sağlamış olursunuz. “E zaten ben bu fotoğrafları x pazarında satıyorum” diyorsanız satılan ürünü tekrar satmamak için entegrasyon eklentisi de almalısınız. Yeni çıkan yasaları takip etmek zordur. Stokta olmayan ürünün satış cezası Mona Lisa tablosu kadardır. SSL sertifikanız olmadan siteniz üzerinden ödeme alamazsınız. Domain, hosting zaten olmazsa olmazlarımızdan ama bunlar her bir WEB sitesi için de lazım.

Ajans Nedir?

 “Ben bunlarla uğraşamam” veya “anlamam bir ajans yapsın” derseniz hayalinizdeki web sitesi için. “Ajans nedir, kimdir, ne yapar” diye sorunuz var ise; bunu sizin için cevaplayayım. İstekleriniz doğrultusunda size; sosyal medya yönetimi, web sitenizdeki hataların düzeltilmesi, sitenizin bakımı, yeni talepleriniz doğrultusunda eklenti üretimi, son alıcı ile daha rahat iletişim kurabilmeniz için çeşitli platformların ayarlanması gibi hizmetler sunan kuruluşlardır. Yani, para konuşur (money talks.) E-ticaret sitenizi anahtar teslim şeklinde sizin için yapalım.

0 Yorum

    Bir cevap yazın

    Diğer Makaleler

    WooCommerce ile E-Ticarete

    WooCommerce ile E-Ticarete Başlarken Yapmanız Gereken 6 Şey

    Online alışveriş sürekli büyüyen bir trend. Amazon, Hepsiburada, Trendyol, Gittigidiyor gibi daha birçok e-ticaret sitesi bu alanda öne çıkıyor. Siz…

    Detayları İncele
    Wordpress E-Ticaret Teması

    En İyi 6 WordPress E-Ticaret Teması

    Wordpress e-ticaret teması, e-ticaret sitesi kurmayı düşünenler tarafından merak edilmektedir. Başarılı ve etkili bir online mağaza için çekici bir web…

    Detayları İncele
    internette yedek parça

    İnternette Sanayi Parçası Alınıp Satılır mı?

    Teknolojinin gelişmesi ve internet üzerine genel alışverişler mağazadan daha uygun olmaya başladı. İnternetten her alanda ürün siparişi veriliyor ve en…

    Detayları İncele
    Arrow-up