shopify b2b ozellikleri

Shopify B2B e-Ticaret Nasıl Yapılır?

Fuat POYRAZ

Shopify Summer 2022 Güncellemesi

Shopify bilindiği üzere dünyanın lider bulut e-ticaret uygulamalarından biri rakiplerinin arasında her defasında sıyrılmayı bilen Shopify 2022 Summer güncellemesi ile bir çok yeniliğide beraberinde getirmiş. Bunlardan Shopify B2B benim en çok ilgili çeken özelliklerden biri oldu

Daha önce üçüncü parti yazılımlar yapılan bazı özellikler ana (core) uygulamanın içine özellik olarak eklenmiş. Bu yazdımda Shopify B2B üzerine biraz incelemede bulunacağım.

B2B e-Ticaret Nedir?

Shopify yeni gelen B2B özelliklerini incelemeden önce biraz B2B e-ticaret modelinden bahsederek konuya giriş yapalım. B2B kelime açılımı olarak Business-to-Business anlamına gelen bir terimdir. Firmadan firmaya satış yapma şeklinde Türkçe’ye çevrilip kullanılmaktadır. Normalde e-ticaret bir satıcı vardır(firma) ve bu satıcı nihai bir tüketiciye (consumer) satış yapar ve ürünün gönderimini sağlar kısaca B2C olarak kısaltılır.

Shopify B2B Özellikleri

B2B İçin Firma Ekleme

Müşterilerin altına eklenen yeni menü ile B2B için firma ekleyip bu firmaya ödeme termini, hangi ödeme yöntemleri kullanılacak ve fiyat listesi gibi seçenekleri ekleyebiliyorsunuz. Shopify yardım adresinde detaylı yardım bilgileri mevcut. Eklenen firmaya müşterilerdeki kayıtlardan bir ya da daha fazla yetkili atayıp yönetimide sağlanabiliyor. Tema’nın desteğine göre hem B2C hem de B2B yi aynı site üzerinde yönetebilirsiniz.

shopify b2b firma ekleme
shopify b2b firma ekleme

Firma kullanıcısı giriş sayfasından kullanıcı girişi yapıp ona atanan firmanın fiyat listesi ile ödeme yapabilir siparişleri görüntüleyebilir

Shopify Özel Fiyat Listesi

Ürünler menüsünün altına eklenen özel fiyat listesi özelliği ile B2B için eklediğiniz firmalara çoklu para birimi de dahil olmak üzere aktif fiyatları üzerinden otomatik indirim ya da artırımlı fiyat gösterebilmenizi sağlayarak müşterilere özel fiyat listesi oluşturmanıza yardımcı oluyor.

 

Shopify B2B özellikleri daha çok fazla bir konuyu kapsamıyor gibi gözüksede bu uygulama için bir başlangıç API ler ve 3. parti uygulamalar ile desteklenerek daha fazla gelişecektir. Shopify mağazanızdaki uyarlama ve geliştirmeler için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

0 Yorum

Bir yanıt yazın


Diğer Makaleler

shopify

Shopify Nedir? Bu kadar çok tercih edilmesinin nedeni nedir?

Shopify, 800.000'den fazla işletmeye hizmet vermekte ve rakiplerinin çoğundan daha iyi performans göstermektedir. Ancak, bu durum herkes için geçerli değildir.

Detayları İncele
x12 2

Şimdi İşlerinizi E-ticaret Platformuna Taşıyın.

Yaptığınız İşi Kurumsallaştırmak için Web Sitenizi E-ticaret Sitesine Dönüştürün Çok hızlı meslek eskiten bu dönemde en çok rağbet gören online…

Detayları İncele
Magento ile E-Ticarete Nasıl Başlanır?

Magento ile E-Ticarete Nasıl Başlanır?

Magento, e-ticaret ile ilgili her türlü projenin geliştirilmesine olanak sağlayan bir e-ticaret CMS platformudur. Magento çevrimiçi mağazasının sunduğu ana avantajlardan biri, tamamen kişiselleştirilmiş ve…

Detayları İncele
Arrow-up