Kargo Entegrasyonu Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

Kargo entegrasyonu; e-ticaret siteleri için iyi bir çözüm sunmaktadır. Eklentiler, bir web sitesine işlevler ekleyen, bazı özel ya da belirli işlevlerin iyileştirilmesini veya güncellenmesini destekleyen programlardır. Kullanıcı deneyimini optimize etmekten ve ayrıca platformunuz için daha fazla olanak sunmaktan sorumlu olabilirler. Kargo eklentileri de bu işlevleri yerine getirir. Aynı zamanda başka avantajlar da sağlar.

Neden Kargo Entegrasyonu Kullanmalısınız?

Kargo Entegrasyonu

Eklentiler, web sitenizin işlevselliğini artıran bir tür kod olarak çalışır. Aracı güncellemeniz gerektiğinde, başka bir barındırma platformuna geçiş yapmanıza gerek yoktur. Eklentileri yükleyerek işlemi kolaylaştırabilirsiniz. Örneğin WordPress platformunda, orijinal kodları düzenlemeden web sitenizin kapasitesini artırmak mümkündür. Bir eklentiyi indirmek ve etkinleştirmek, işlemi kolaylaştırır ve çoğu durumda ek ücret ödemeden yapılabilir.

WordPress’te, sitenizin performansını iyileştirmeye yardımcı olabilecek pek çok eklenti bulabilirsiniz. Bu eklentilerin doğru kullanımı sadece sitenin işlevselliğini arttırmakla kalmaz, aynı zamanda daha iyi bir kullanıcı deneyimi ve hizmet sağlama veya ürün satma süreçlerinde daha fazla verimlilik ve optimizasyon sağlar. Bu eklentiler arasında kargo entegrasyonu eklentileri de bir adım öne çıkar.

Kargo entegrasyonu yalnızca WordPress altyapılı siteler için değil, başka CMS’ler için de gereklidir. Örneğin, Shopify Kargo Entegratör; Shopify siteniz için tüm kargo sürecini hızlandırmaktadır. Modül üzerinden kargo tanımlama imkanınız bulunmaktadır. Böylece çok sayıda ürünün kargo işlemini kolay bir şekilde yapma olanağı elde edersiniz.

Kargo entegrasyonu, size kolaylık sağladığı gibi aynı zamanda müşterilerinize de kolaylık sunmaktadır. Sizin belirlemiş olduğunuz şablonlar üzerinden müşterilerinize otomatik biçimde SMS bilgilendirme yapabilirsiniz. Böylece her ürüne kolay bir şekilde kargo takip numarası eklersiniz.

Kargo Entegrasyonu Eklentisi Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Her türlü e-ticaret sitesi için kargo entegrasyonu önemli özellikler sunmaktadır. Bunlar:

  • Siparişler kargo ile entegre: Siparişleriniz için her defasında kargo bilgisi eklemenize gerek kalmaz. Kargo entegrasyonu ile basit bir şekilde teslim barkodu oluşturulmaktadır.
  • SMS bilgilendirmesi: SMS bilgilendirmesi sayesinde siparişlerin hazırlanma ve kargoya verilme aşamalarında müşteri bilgilendirilmiş olunur.
  • Alıcı/gönderici/kapıda ödeme: Kapıda ödeme, göndericili ödeme ve alıcılı ödeme gibi farklı gönderim seçeneklerini tercih edebilirsiniz.

WooCommerce Kargo Takip Eklentisi Ne İşe Yarar?

Kargo Entegrasyonu

Kargo entegrasyonu söz konusu olduğunda öne çıkan ürünlerden biri de WooCommerce Kargo Hazırlama ve Takip Eklentisi olur. Bu eklenti ile siparişlerinizi kargoladığınızda müşterinizle kargo takip bağlantısını paylaşarak kargosunu kolayca takip etmesini sağlayabilirsiniz.

E-ticaret sitelerinden alışveriş gerçekleştiren kullanıcıların şikayetleri incelendiği zaman en fazla şikayet edilen husus şüphesiz ki kargo konusudur. Kargom nerede gibi sorular, müşterilerin en çok sorduğu sorulardır. Bu eklenti ile kargo şirketlerinin kargo takip bilgilerini e-posta ya da SMS ile müşterilerinize iletebilirsiniz.

Online satış gerçekleştiren firmaların en zor ve en mühim operasyonlarından biri de kargo olmaktadır. Firmanın dışlında yürütülen bu faaliyetin de müşteri tarafında memnuniyet oluşturması önem arz etmektedir. Müşteriler bu noktada bilgi almak ve ürünlerini sağlam bir şekilde elde etmek isterler. WooKargo, ülkemizde yaygın biçimde hizmet sağlayan kargo şirketlerinin takip numaraları ile e-posta ve SMS bilgilendirmesi yaparak, kargo sürecini daha şeffaf hale dönüştürecektir. Desteklenen kargo şirketleri:

  • DHL Express kargo entegrasyon
  • Aramex kargo entegrasyon
  • TNT kargo entegrasyon
  • UPS kargo entegrasyon
  • FedEx kargo entegrasyon
  • MNG kargo entegrasyon
  • PTT kargo entegrasyon
  • Aras kargo entegrasyon
  • Yurtiçi kargo entegrasyon
  • Sürat kargo entegrasyon

WordPress siteniz için ihtiyaç duyduğunuz diğer kargo eklentileri için ürün seçeneklerimize göz atabilirsiniz. Henüz bir e-ticaret siteniz yoksa; e-ticaret geliştirme hizmetimiz tam da size göre!

E-Ticaret İpuçları

Son Yazılar
Hayalinizdeki Projeyi Hemen Gerçekleştirelim

Uzun yıllardır dijitalde verdiğimiz hizmetler, bizi birlikte çalıştığımız gerek kişi gerekse kurumların referansı eşliğinde bu günlere kadar getirdi.