WooCommerce ve Opencart karşılaştırması merak edilen konulardan biridir. Online mağazanızı kurmak, uzun ve zorlu bir süreçtir. Bu noktada doğru adımlar atmalı ve e-ticaret sitenizi başarılı bir şekilde inşa etmelisiniz.
WooCommerce ve OpenCart, en popüler e-ticaret platformlarından ikisidir. İkisi arasında seçim yapmak kolay değil. Her ikisi de birçok farklı avantajı beraberinde getirmektedir. Hem WooCommerce hem de OpenCart, müşterilerinize iyi bir alışveriş deneyimi sağlamaktadır. İkisi de güçlü analitik araçlara sahiptir ve online mağazanızı istediğiniz şekilde tasarlamanız için size birçok farklı seçenek sunmaktadır.
WooCommerce Nedir?
WooCommerce şu anda online mağazaların yaklaşık %40’ına güç sağlamaktadır. Aslında bir WordPress eklentisidir ve web sitenize yüklendikten sonra onu sipariş işleme, raporlama ve analiz ve envanter yönetimi gibi tüm temel işlevlerle bir e-ticaret mağazasına dönüştürür.
WooCommerce, OpenCart’tan birkaç yıl sonra piyasaya sürülmesine rağmen, popülerlik ve kullanıcı tabanı açısından son derece ileridedir. Bunun temel nedenlerinden biri, açık kaynaklı doğasıdır. Bu, herkesin kendi eklentilerini ve temalarını oluşturabileceği ve herhangi bir kısıtlama olmaksızın WooCommerce mağazasına ürünleri yükleyebileceği anlamına gelmektedir.
Muazzam popülaritesinin bir başka nedeni de bir WordPress web sitesinde çalışmasıdır. Bu nedenle WordPress’te bir sitenin nasıl çalıştırılacağını bilen herkes WooCommerce’de sorun yaşamamaktadır.
OpenCart Nedir?
WooCommerce ve Opencart karşılaştırmasına geçmeden evvel Openart nedir bundan söz edelim. WooCommerce gibi OpenCart da güçlü mağaza yönetimi, bir dizi uzantı, tema ve yolunuzun her adımında size yardımcı olacak bir destek sistemine sahip açık kaynaklı bir platformdur. Ancak OpenCart, e-ticaret endüstrisinde WooCommerce ile aynı başarıya sahip değil. Bunun bir nedeni, mağazanın özelleştirmesini ve işlevselliğini sınırlayan WooCommerce kadar çok uzantıya ve temaya sahip olmaması olabilir.
Bununla birlikte OpenCart, birkaç yüz ürünle küçük bir mağazayı işletmeye yetecek kadar hazır özellik sunduğundan, hızlı ve ücretsiz bir kurulum arayan e-ticaret sitesi sahipleri için idealdir.
WooCommerce ve Opencart: Pazar Payı
Pazar payı, kapsamları hakkında net bir fikir verdiği için iki e-ticaret platformunu karşılaştırırken karar vermek için önemli bir parametredir. Daha büyük bir pazar payı, daha fazla satış, rakipler arasında daha güçlü bir duruş ve daha fazla özellik sunma yeteneği anlamına gelmektedir. WooCommerce satış yapmak için e-ticaret platformlarını kullanan tüm web siteleri arasında pazar payının yüzde 29’una sahipken, OpenCart’ın pazar payı sadece yüzde 0,21’dir.
WooCommerce ve Opencart: Performans
Her iki platform da performans parametresinde oldukça iyi performans gösterse de, WooCommerce, veritabanını optimize etmek, sayfaları önbelleğe almak ve performansı kolaylaştırmak için WordPress optimizasyon eklentilerini kullanabildiğinden, OpenCart’a göre bir avantaja sahiptir. WooCommerce, OpenCart’a kıyasla çok daha fazla önbelleğe alma ve veritabanı optimizasyon seçeneklerine sahip olmaktadır. Bunlar, sitenin performansını yükseltmek için son derece önemli iki faktördür. Bu yüzden WooCommerce performans parametrelerinde öne çıkmaktadır.
WooCommerce ve Opencart: Ürün Yönetimi
WooCommerce, ürün yönetimi için daha zahmetsiz bir yol sağlamaktadır. Ayarları ve düzeni basittir ve anlaşılması nispeten kolaydır. Bu da bir ürün eklemeyi, düzenlemeyi veya silmeyi çok basit hale getirir. WooCommerce’de, kullanıcının birden fazla ürünü aynı anda WordPress Panosu üzerinde düzenlemesine olanak tanıyan bir Toplu Düzenleme seçeneği de bulunmaktadır.
Oysa OpenCart’ta ürün yönetimi biraz daha karmaşık hale gelmektedir. OpenCart’ta basit bir ürün oluşturmak için birden çok sekmeniz vardır. Bu da kafa karıştırıcı ve yönetmesi zaman alıcı olabilir. Ayrıca, OpenCart’ta Toplu Düzenleme seçeneği yoktur. Bu, benzer düzenlemeler için tüm işlemi yeniden yapmanız gerekeceğini gösterir ve bu da yine zaman alıcı olabilir.
WooCommerce ve Opencart: Temalar ve Tasarım
Online mağazanızı tasarlarken pek çok platform WooCommerce ile rekabet edemez. WordPress deposunda ve pazaryerlerinde başkalarının rekabet edebileceği çok fazla ücretsiz ve premium tema var. Ayrıca her tür mağaza için temalar vardır. WordPress eklentileri ve temaları için GurmeWoo koleksiyonuna göz atabilirsiniz. İster bir teknoloji mağazası açmak ister online mobilya satmak istiyor olun, tüm ihtiyaçlarınız için temalar ve eklentiler bulabilirsiniz.
Ancak temayı bulduktan sonra WooCommerce mağazanıza yüklemek ve özelleştirmek biraz zahmetli olabilir. Seçenekler neredeyse sınırsız olsa da, online mağazanızı özelleştirirken yardıma ihtiyaç duyabilirsiniz. Ya da özel tema yaptırmak istiyorsanız; Dijimad ekibinden yardım alabilirsiniz.
OpenCart’ı kurduğunuzda, üzerinde değişiklikler yapabileceğiniz basit bir mağaza tasarımı elde edersiniz. Tabii ki, OpenCart ve pazar yerleri aracılığıyla sunulan birçok temaya da sahiptir. Ancak, bu temalarla çalışmak, tüm HTML ve CSS becerilerine sahip olmanızı gerektirir. Ya da bir web geliştiriciden destek alabilirsiniz. WooCommerce’den farklı olarak, OpenCart ile süreci daha basit hale getirecek sayfa oluşturucular bulamazsınız. Bu sebeple, mağazalarında sürekli değişiklik yapmak isteyen amatör kişiler için bir dezavantaj olabilir.
WooCommerce ve Opencart: Özelleştirme
Mağazanızın temasını ayarladıktan sonra, tamamen işlevsel görünmesi için özelleştirme zamanı gelir. Özelleştirme süreci biraz zor olabilir. Çünkü çekici bir görsel görünümü korumanın yanı sıra işlevselliği mağazaya yerleştirmeniz gerekir.
WooCommerce, WordPress üzerine kurulduğu için kapsamlı özelleştirme fırsatları sunar. Böylece WooCommerce kullanıcıları, WordPress pazarının avantajlarından yararlanabilir. Kullanıcılar uygun bir WordPress Eklentisi ekleyerek özelleştirme elde edebilirler.
OpenCart mağazasının özelleştirilmesi için, neredeyse tüm kategorilerde yaklaşık 13000 ücretsiz ve ücretli uzantı bulmak adına OpenCart Marketplace’e göz atabilirsiniz.
Bu bölümü, birden fazla çevrimiçi mağaza oluşturmak ve bunları gerçek zamanlı olarak senkronize etmek için de kullanabilirsiniz. Ardından, yeni mağazanızın ayrıntılarını doldurabileceğiniz sayfaya yönlendirileceksiniz. Yeni bir mağaza oluşturmak kolay olsa da, onu diğer mağazalarla senkronize etmek ağır programlama becerileri gerektirebilir.
Ek olarak, OpenCart ve WooCommerce açık kaynaklı platformlardır. Bu, her ikisinin de kullanıcılarının mağazalarını ilgili pazarlarında mevcut olanın ötesinde dinamik olarak özelleştirmelerine olanak tanıdığı anlamına gelir. Örneğin, OpenCart Sanal Pos Eklentisi ile platformunuzu özelleştirebilir ve güvenli bir şekilde ödeme alabilirsiniz.
E-Ticaret İpuçları