wordpress hizli tema

2022 Yılının 5 En Hızlı WordPress Temaları Hangileridir?

Yasin Işıktaş

Herkese Merhaba, bu yazımızda 2022 yılının en hızlı WordPress temaları nelerdir, ne gibi avantajları vardır ve ne için kullanabiliriz bu konuları ele alarak sizleri bilgilendireceğim. Siteniz ve içeriğiniz ne kadar iyi olursa olsun sayfa açılma hızlarınız iyi değilse hedef kitleniz sayfada geçirdiği süre ve dönüşümleriniz hep düşük kalacaktır. Bu kapının önünde sıra beklemeye benzer.

En Hızlı WordPress Temaları Özellikleri

  • Büyük boyutlu görseler kullanılmamamlı
  • Küçük core CSS lerin kullanılıyor olması
  • Küçük core JS ler kullanılıyor olması
  • JS uygulamalarının tarayıcı yüklemesi bittikten sonra render işlemlerinin kısa sürecek şekilde kodlanmış olması gerekmektedir.
  • Hız harici SEO açısından semantik kodlamınında doğru yapılması gerekmektedir.
  • Temaların pagespeed CLS,FCP,TBT,LCP gibi değerlerin makul seviyelerde olması gerekmektedir

İlk temamız en hızlı temalar arasında yer alan ve yüksek kodlama standartlarına sahip olan;

GeneratePress 

image

GeneratePress , en hızlı temalar arasında yer almaktadır. Hafif ve Erişilebilir olması, yüksek kodlama standartları, kararlı ve güvenli olmasını sağlar. Aynı zamanda arama motoru optimizasyonu (SEO) dostudur ve daha içeriğinizi eklemeden Google sıralamalarınızı yükseltmeye başlamanıza olanak tanır.

Bu tema, gelişmiş tema seçenekleriyle birlikte gelir.

Bu tema web sitenizin hem masaüstü hem de mobil sürümlerini değiştirmenize olanak tanıyan, bir sürükle ve bırak mantığı ile çalışan sayfa oluşturucusu  Elementor ile uyumluluk sunar.

Bu temamız hız, boyut ve YSlow (Web site analiz ve puanlama için kullanılır) tema boyutu inanılmaz derecede düşüktür. Tamı tamına 39.8KB ‘dır. Bu site tam yüklü vaziyette 1.1 saniyede genel olarak cevap verebilmektedir.  Bu özellikleri sıralayacak olursak şu şekilde olacaktır.

  • Toplam Sayfa Boyutu:39.8KB
  • İstekler: 10
  • Sayfa hızı: A (%99)
  • Yavaş: A (%94)
  • Tam Yüklü: 1.1s

İkinci temamıza geçmeden önce bahsetmeden geçmemiz gereken bir konu YSlow değeridir.  YSlow, Web site analiz ve puanlama aracıdır. Websitesi açılırken nelerin yüklendiğini (HTTP viewer) gibi tetkik edip bazı istatistikler sunuyor ve bunun yanında size bazı önerilerde yapabiliyor.

Gelelim şimdi ikinci Temamıza bu temamız  Neve bu temamız ise modernlik ve mobile uyumluluk optimizasyonu olarak ön plana çıkmaktadır.  Gelin fazla vakit kaybetmeden bu temamızdan da bahsedelim.

Neve

image

Modern tema olan Neve ultra hızlıdır ve mobil cihazlar için de optimize edilmiştir. Size ekstra bir SEO desteği sağlar. Hepsinden iyisi, önceden oluşturulmuş tasarımlarından birini yükleyerek neredeyse kodlama yapmadan özelleştirmeye başlayabilirsiniz.

Neve, tüm popüler sayfa oluşturucularla uyumludur . Anasayfanız gibi web sitenizin çeşitli öğelerini kolayca özelleştirebilirsiniz. Bu özelleştirmelerde düzenleme yaparak aynı anda gerçek zamanlı değişiklikleri görebilirsiniz. Genel olarak, bu tema süper esnek ve kullanıcı dostudur. Bu özelliği onu daha verimli çalışmak isteyen yeni başlayanlar veya ileri düzey kullanıcılar için mükemmel bir çözüm haline getirir.

Temamızın Teknik bilgilerine gelecek olursak toplam sayfa boyutu yukarıda bahsettiğimiz temamız olan GeneratePress’e yakın bir değerdedir. Yslow değeri de yine bir o kadar düşüktür. Temamızı en dikkat çekici özelliği olan Tam yüklü zamanda yükleme süresidir. Teknik bilgi kısmına aşağıdan okuyabilirsiniz.

  • Toplam Sayfa Boyutu: 57.6KB
  • İstekler:12
  • Sayfa hızı: A (%99)
  • YSlow: A (93%)
  • Tam Yüklü: 0.9s

Astra

image

Astra teması, en popüler WordPress temalarından biridir. Bu temayı popüler yapılan en önemli özellik jQuery bağımlılıklarını ortadan kaldırarak performansı yükseltilmiştir. Temamızın bir diğer önemli özelliği  içerikleri daha verimli şekilde düzenleyebilmeniz için sitenize eklemek üzere ayrı ayrı modüller seçmemize olanak tanır. Bu temamız bizlere gerçek zamanlı bir özelleştirici ile birlikte gelir. Sayfamızın teknik özellikleri yapılan testler sonucu şu şekilde gözükmektedir.

  • Toplam Sayfa Boyutu: 107KB
  • İstekler: 15
  • Sayfa hızı: A (%99)
  • YSlow: A (%92)
  • Tam Yüklü: 0.9s

Zakra

image

Bir diğer WordPress temamız Zakra, çevrimiçi mağazalar için çok uygun olan çok amaçlı bir temadır . Hız için optimize edilmiştir olup, böylece dönüşüm şansınızı en üst düzeye çıkarır. Tamamen duyarlı ve AMP’ye (Hızlandırılmış Mobil Sayfalar) hazır olduğunda dolayı herhangi bir cihazda en iyi şekilde çözüm sağlar. Son olarak Zakra, WooCommerce ile sorunsuz bir şekilde çalışır ve SEO dostudur, bu da onu çevrimiçi perakendeciler için mükemmel bir seçim haline getirir

  • Toplam Sayfa Boyutu: 97.1KB
  • İstekler: 16
  • Sayfa hızı: A (%98)
  • YSlow: B (87%)
  • Tam Yüklü: 0.6s

Customify

2a72f2e5dc0b51f5570ebf7645846817015484b9

En hızlı WordPress temaları arasında Son olarak Türkçe isim karşılığı özelleştir olan bu temanın birincil odak noktası gelişmiş özelleştirmedir. Pek çok başlangıç ​​sitesinden veya demodan biriyle vihtiyaçlarınıza göre . Customify’ın özel oluşturucusu sayesinde alt bilgi (Footer) ve üst bilgide (Header) bile değişiklik yapabilirsiniz . Tabi ki bu temamızda, Elementor ile uyumludur. Ayrıca bu tema, WooCommerce veya Mega Menu gibi popüler eklentilerle uyumludur.

  • Toplam Sayfa Boyutu: 381KB
  • İstekler: 19
  • Sayfa hızı: A (%98)
  • YSlow: A (90%)
  • Tam Yüklü: 1.5s

Yaptığım araştırmalar sonucu bu 5 WordPress sitesi ile e-ticaret ortamınızda trafiğiniz ve kazançlarınız daha yüksek seviyelere taşıyabilirisiniz.

Bu temalar her ne kadar hızlı çalışıyor olsalarda her zaman en hızlı güvenilir ve size özel olan WordPress temaları daha çok tercih edilmektedir. Size özel WordPress teması geliştirme hizmetlerimiz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Tema hızları hangi parametrelere göre belirlenir?

İstekler ,Sayfa hızı ilk yükleme hızı, YSlow değeri , Tam Yüklü yüklenme zamanı ve toplam sayfa boyutu baz alınarak WordPress tema boyutları belirlenir. Bu parametrelere göre en hızlı WordPress temaları belirlenmektedir.

Site hızı neden önemlidir?

Kullanıcılar web sitelerinin hızlı yüklenmesini bekler. Hızlı bir web sitesine sahip olmak çok önemlidir çünkü kullanıcı deneyimini ve nihayetinde dönüşüm oranlarını ve nihai geliri olumlu etkiler. Google, ayrıca site hızının bir SEO sıralama faktörü olduğunu açıkladığından dolayı önemli faktörler arasında yer aldı.

En hızlı WordPress Tema özellikleri nelerdir?

Büyük boyutlu görseler kullanılmamamlı, küçük core CSS lerin kullanılıyor olması, küçük core JS ler kullanılıyor olması, JS uygulamalarının tarayıcı yüklemesi bittikten sonra render işlemlerinin kısa sürecek şekilde kodlanmış olması ve Hız harici SEO açısından semantik kodlamınında doğru yapılması gerekmektedir. Son olarak temaların pagespeed CLS,FCP,TBT,LCP gibi değerlerin makul seviyelerde olması gerekmektedi

2022 yılının En hızlı 5 WordPress Teması hangileridir?

GeneratePress, Neve, Astra, Zakra ve Customify temaları ilk sıralarda gelmektedir.

0 Yorum

Bir yanıt yazın

Diğer Makaleler

Wordpress Nedir?

WordPress Nedir? WordPress ile Ne Tür Projeler Yapılabilir?

Wordpress nedir? Piyasadaki web sitelerinin %35'i WordPress ile yapılmıştır. Peki, Wordpress ile hangi projeleri hayata geçirebilirsiniz? Web dünyasına yeni başlıyorsanız;…

Detayları İncele
Beyaz Gri Koyu Mavi Acik Profesyonel Genel Haber YouTube Banner 2

En İyi 5 WordPress Forum ve Soru Cevap Teması [2022]

WordPress Forum Teması ya da WordPress Soru Cevap Teması arıyorsanız eğer kesinlikle doğru adrestesiniz. Sizler için en iyi WordPress forum…

Detayları İncele
WooCommerce ile E-Ticarete

WooCommerce ile E-Ticarete Başlarken Yapmanız Gereken 6 Şey

Online alışveriş sürekli büyüyen bir trend. Amazon, Hepsiburada, Trendyol, Gittigidiyor gibi daha birçok e-ticaret sitesi bu alanda öne çıkıyor. Siz…

Detayları İncele
Arrow-up