yoast seo

Yoast Seo WordPress Dostu Eklentisi ile İçerik Üretme

Jemal REJEPOVA

WordPress tabanlı sitelerin olmazsa olmazı Yoast Seo eklentisi üst sıralara çıkmanızda yanınızda oluyor. Ve pek çok site sahibi bu eklenti ile Seo konusunda uzmanlaşıyor. İçerik üreticileri Seo konusunda çalışmalar yapmazsa Google algoritması içeriği görmeyecek ve fark edilmeden tarihe kavuşacaktır. İçeriği üretiyor ama Seo konusunda zayıf mı kalıyorsunuz? O halde bu yazı tam size göre. Üstelik yapmanız gereken ayarları tek tek gösteriyor. İşte Yoast Seo eklentisi üzerinde tam Seo puanı alma yolları!

Yoast Seo Eklentisi ile Kırmızıdan Yeşil Puanlara Nasıl Çıkılır?

WordPress üzerinden bu eklentinin kurulumu ve kullanımı oldukça basittir. Öncelikle admin panelinizden yeni eklentiler bölümüne girerek Yoast Seo eklentisini başarıyla kurmanız gerekmektedir. Artık eklentiyi başarı ile panelinize kurduğunuza göre eklentinin içerik ayarlarına geçebiliriz. Yeni yazı ekleme bölümünden içerik ürettiğinizde yazı editörünün hemen alt kısmında Yoast SEO eklentisi belirecek ve kırmızı/ turuncu / yeşil renklerinde 2 (yüz) yuvarlak göreceksiniz. İşte yapacağımız ayarlar ile buradaki ikonu yeşil surata çevirerek Seo puanınızı arttıracağız.  Ve bu nokta da yapmanız gereken ayarlar şöyledir:

  1. Focus Keyphrase, yani ana odak anahtar kelime belirlemeli ve tüm makalenizi aslında bu kelimenin etrafında çevirmeniz gerekiyor. Bu kelimeniz Google üzerinden yapılan aramalarda hangi anahtar kelime ile yazınızın görünmesini istediğinizi belirliyor.
  2. Seo Analizi bölümünde içerik olarak ürettiğiniz yazınız tamamen bittiğinde Yoast Seo eklentisi tarafından bazı uyarılar gelecektir. Bu uyarılarda pek çok konuya aynı anda dikkat etmeniz ve bu kurallara uymanız gerekmektedir. Eklentinin karşınıza çıkaracağı ve yapmanız gereken adımlar şunlardır:

Yoast Seo Eklentisi Analizleri ile Yeşil Bir Gülen Surat, Seo Puanı

Yoast Seo eklentisi yazınızda yer alan pek çok konuyu ele almakta ve sizler için analiz etmektedir. Eklentinin bu analizi sizin Google de üst sıralara çıkmanıza ve arama yapanların sitenize daha kolay girmesine yardımcı olmaktadır. Yoast Seo eklentisinin ürettiğiniz içeriğin tamamında ele aldığı başlıklar şunlardır:

  • Outbound Links (Dış Linkler)

Bu başlıkta sitenizin içerisinde yer alan konuyla veya kelimeyle ilgili farklı bir siteye dış link vermeniz istenir. Bu linki otoriter bir siteye vermeniz sizler için daha avantajlı olacaktır.

  • Internal Links (İç Linkler)

Yoast Seo eklentisi nasıl dış link istiyorsa burada da konuyla ilgili site içinde başka bir konuya yönlendirme oluşturmanızı istemektedir. Tabii aynı konunun olması tercihen daha iyi olur. Ancak aynı konudan başka makaleniz yoksa benzer bir konuya da iç link verebilir ve okuyucu yönlendirebilirsiniz.

  • Keyphrase in Introduction ( Girişte Odak Anahtar Kelime)

Ürettiğiniz içeriğin ilk paragrafında belirlediğiniz ana odak anahtar kelimesinin geçmesi gerekmektedir. Eğer geçmesine rağmen çarpı işareti görüyorsanız üst satırda boşluk olmadığına dikkat etmelisiniz.

  • Image alt Attributes ( Görüntü Alt Öznitelikleri-Özellikleri)

Kapak ve metin içinde görseller oluşturmalısınız. Görsellerin alt etiketinde ve açıklamasında odak anahtar kelimenizin geçmesini istemektedir.

  • Keyphrase Length ( Odak Anahtar Kelime Uzunluğunu)

Ana odak anahtar kelimenize göre içerikler belirli bir uzunlukta olmalıdır. Eğer kelime uzunluğunu aştıysanız gerekli kurallara göre tekrar düzenlemeniz gerekmektedir.

Yoast Seo eklentisinde en önemli başlıkları bunlar oluşturmaktadır. Elbette eklentinin uymanızı istediği başlıklar bunlarla sınırlı değildir. İşte tamamen yeşil bir surat görmek ve yüksek Seo puanı istiyorsanız uymanız gereken diğer kurallar;

Diğer Önemli Başlıklar Nelerdir?

Eklenti içerisinde pek çok uyulması gereken kural barındırmaktadır. Diğer önemli başlıkları ise şunlardır:

  • Keyphrase Density (Odak Kelime Yoğunluğu)

Ürettiğiniz içeriğe baştan sonra odak kelimesi ile donatmanız sizin için zararlı olacaktır. Bunun için eklenti size en uygun yoğunluğu göstermektedir.  

  • Keyphrase in Meta Description (Odak Kelimenin Meta’da Geçmesi)

İçeriğinizde belirlediğiniz ana odak anahtar kelimenizin meta içerisinde geçmesi sizin için iyi olacaktır. Eklenti burada meta açıklaması içerisinde odak kelimenizin geçmesini istemektedir.

  • Meta description length (Meta Uzunluğu)

Bu başlık altında meta açıklamanızın uzun olduğunu ve kısaltmanız gerektiğini söylemektedir. Genellikle meta açıklamaları 160-170 kelime arasında belirlenmelidir. Bu başlık altında bir hata ile karşılaşıyorsanız meta açıklamanızı kısaltmayı deneyerek sorunu çözebilirsiniz.

Tebrikler, bu kurallara uymanız halinde kırmızı surattan yeşile giden yüksek bir Seo puanı elde etmiş bulunuyorsunuz. Yoast Seo eklentisi ile sizde içeriklerinizde yüksek Seo puanı elde edebilir veya ajansımıza başvurarak, bu konuda size yardımcı olmamızı isteyebilir, benzersiz içerikleri sitenize koyabilirsiniz.

0 Yorum

Bir yanıt yazın

Diğer Makaleler

Beyaz Gri Koyu Mavi Acik Profesyonel Genel Haber YouTube Banner 2

En İyi 5 WordPress Forum ve Soru Cevap Teması [2022]

WordPress Forum Teması ya da WordPress Soru Cevap Teması arıyorsanız eğer kesinlikle doğru adrestesiniz. Sizler için en iyi WordPress forum…

Detayları İncele
QR kod blog yazısı fotografi

QR Menü Nedir 2022

Günümüzde artık hemen hemen her yerde QR kod kullanılmaya başlandı. QR menü ise;  restoranlarda bulunan  menü kitapçıklarının tamamen dijital ortama…

Detayları İncele
Sosyal Medya ve SEO İlişkisi

Sosyal Medya ve SEO İlişkisi

Sosyal medya ve SEO ilişkisi hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir. Bunlar farklı yöntemler içeren iki önemli pazarlama bileşenidir. Dijital pazarlama…

Detayları İncele
Arrow-up