Trendyol Gibi Pazaryeri Sitesi Kurmak

Trendyol Gibi Pazaryeri Sitesi Kurmak

Fatma Yüksel

Trendyol gibi pazaryeri sitesi kurmak, birçok insanın aklına gelmiştir. Bir şey aramak istediğimizde direkt internete giriyoruz ve bu artık olmazsa olmaz bir eylem haline geldi. İnternet ve teknolojinin bu denli gelişmiş olması pek çok farklı fırsatı da beraberinde getirmektedir. İnsanlar artık tüm ihtiyaçlarını tek bir tıkla internet üzerinden karşılamaktalar. İnternetten alışveriş hem daha uygun fiyatlarla yapılabilmektedir hem de kullanıcılara zaman ve enerji tasarrufu sunmaktadır. Trendyol gibi online pazaryerleri, insanların alışveriş gereksinimlerini karşılamak için harika alternatifler sağlamaktadır. İşte siz de Trendyol gibi online pazaryeri kurarak hizmet verebilir ve yüksek gelirler elde edebilirsiniz.

Trendyol Gibi Pazaryeri Sitesi Kurmak: C2C Pazaryeri İş Modeli

Trendyol Gibi Pazaryeri Sitesi Kurmak

Trendyol gibi pazaryeri sitesi kurmak, Dolap, Letgo, Airbnb, Alibaba, Amazon, Yemeksepeti, Sahibinden, Hepsiburada ve N11 vb. sitelerin yapmış olduğu gibi C2C pazaryeri iş modelini hayata geçirmek demektir. Bu iş modeli Tüketiciden Tüketiciye anlamı taşımaktadır.

C2C pazaryeri sitelerinde bireysel satıcılardan çok, vergi levhası olan şirketler yer almaktadır. Bu şirketler pazaryerine ürün yükleyerek satış gerçekleştirmektedir. Trendyol, Dolap, Letgo, Airbnb, Alibaba, Amazon, Yemeksepeti, Sahibinden, Hepsiburada ve N11 gibi sitelerin ana gelir kaynağı, gerçekleştirilen alışverişler üzerinden elde edilen komisyon gelirleri olmaktadır. Bu gelire ek olarak satıcıların ürün listeleme paketi ve reklam giderleri de eklenerek ilave gelirler oluşmaktadır.

Neden Trendyol Gibi Pazaryeri Sitesi Kurmak?

Trendyol Gibi Pazaryeri Sitesi Kurmak

Web sayfaları sayesinde kullanıcılar günün her saatinde ve her yerden alışveriş imkânı elde etmekteler. İşletmeniz yılda 365 gün 24 saat açık olacak ve müşterileriniz herhangi bir zamanda alışveriş deneyimi yaşayacaklar. Trendyol gibi pazaryeri sitesi kurmak; her yönden birçok farklı avantaj vadetmektedir.

Ülkemizde büyüyen e-ticaret sektörünün her dönemde farklı bir lideri oldu. Bu da demek oluyor ki e-ticaret alanında doğru adımlar atmak, doğru ve etkileyici stratejiler uygulamak ve tüm bunlara uygun yatırımları gerçekleştirmek, pazar lideri olmak için tüm engelleri ortadan kaldırmaktadır.

Bununla beraber ülkemizdeki perakende alışverişinin sadece yüzde 5 civarı internetten yapılmaktadır. Avrupa’da ise bu oran yüzde 10’dur. Bu ayrıntı da göz önüne alındığında ülkemizde yakın zamanda e-ticaret cirolarının iki katına çıkabileceğini de söylersek doğru bir çıkarımda bulunmuş oluruz. Bu yüzden de birçok dünya devi marka ve yatırımcılar ülkemizdeki e-ticaret sayfalarına yatırım gerçekleştirmektedir. Ayrıca, çok sayıda yeni C2C pazaryeri sitesi, genişleyecek olan pazardan payını almak için çeşitli yatırımlar yapmaktadır.

  • Ülkemizde ilk kurulan e-ticaret sitelerinin başında Hepsiburada gelmektedir. 1998 senesinde sektöre giriş yapmıştır. 2020 cirosu ortalama 6 milyar TL’dir.
  • Trendyol 2009’da kurulmuştur. 2020 senesinde ortalama cirosu 6 milyar TL’dir.
  • 2013 senesinde hayata geçirilen N11 ise 2020’de 5 milyar TL ciro elde etmiştir.
  • Trendyol 2018’de Alibaba tarafından satın alındı.
  • 2020’de gittigidiyor 4 milyar TL ciro elde etti.
  • Gittigidiyor 2011 senesinde ebay tarafından satın alındı.

Şirketlerin kuruluş yılları ya da dünyanın önde gelen isimleri tarafından satın alınmaları ile 2020 senesinde yapmış oldukları satışlar arasından herhangi bir bağ kurmak mümkün olmamaktadır. Fakat 2018’de Alibaba tarafından satın alınan Trendyol, firmanın e-ticaret deneyimini Trendyol’a aktarması ile muazzam bir ivme kaydetmiştir. Bunun farkında olan girişimciler ise Trendyol gibi pazaryeri sitesi kurmak için çeşitli araştırmalar yapmaktadırlar.

Trendyol Neyi Daha İyi Yapıyor?

Çevrimiçi pazaryeri sitelerini karşılaştırdığımızda şunu daha iyi yaptığı için X platform daha iyi gibi bir söylemde bulunmak oldukça güçtür. Ama bazı veriler vardır ki, kullanıcı deneyimi bakımından önemli ipuçlarını bizlere sunmaktadır. Ülkemizin önde gelen online pazaryerlerinde müşteriler ne kadar zaman harcıyor, kaç sayfaya tıklıyorlar gibi çeşitli veriler, Trendyol’un satış başarısının göstergesi olmaktadır.

Trendyol Gibi Pazaryeri Sitesi Kurmak

Bu verilerden de anlaşılacağı üzere Trendyol firması, kendi alanındaki diğer pazaryeri platformlarına oranla sayfaya gelen ziyaretçiyi sitede daha uzun süre tutmayı başarmaktadır. Bu da şüphesiz ki satış rakamlarına olumlu anlamda etki etmektedir.

Sektörde şöyle bir algı vardır: Trendyol’un diğer platformlara göre daha fazla sayıda reklam verdiği ve bu yüzden de cirosunun yüksek olduğudur. Evet. Belki de firma rakiplerine göre daha çok reklam harcaması yapmaktadır. Bu sayede sayfaya daha fazla ziyaretçi çekmektedir. Fakat gelen ziyaretçilerin sitede kalma sürelerinin diğerlerine göre çok yüksek olması, tamamen Trendyol’un diğer satış stratejileri ile alakalı olmaktadır.

Sitenin yapısı, kategori düzenlemesi, ürünler arasındaki bağlar, içerik pazarlaması, SEO çalışmaları, görsel kalitesi gibi birçok farklı unsur, Trendyol’un başarı grafiğini yükseltmektedir. İyi organize edilmiş stratejileri uygulayan Trendyol, bu anlamda başarılı bir iş çıkarmaktadır. Ayrıca bir pazaryeri sitesinin başarılı olmasında tasarım ve diğer stratejilerin de önemli olduğunu görebiliyoruz.

Trendyol Gibi Pazaryeri Sitesi Kurmanın Maliyeti Ne Kadar?

trendyol gibi pazaryeri sitesi kurmak 3

Trendyol gibi pazaryeri sitesi kurmak söz konusu olduğunda insanlar maliyet hususunu da merak etmektedir. Bu tarz N11 gibi site kurmak ya da Trendyol gibi site kurmak eğer sıfırdan yazılacak ise çok maliyetli ve uzun zaman alan bir süreçtir. Trendyol gibi site kurma maliyeti ortalama olarak üç-dört milyon TL civarındadır. Platformu hazırlama süresi ise 1-1.5 sene kadardır.

Neden E-Ticaret Pazaryeri Geliştirme Hizmeti Almalısınız?

trendyol gibi pazaryeri sitesi kurmak 4

Uzun zaman alan yazılım süreçleri ve yüksek yatırım maliyetleri yerine Dijimad e-ticaret geliştirme hizmeti alarak, daha önceden hazırlanan ve kullanıcı deneyimleri tamamlanan yazılımlarımızı tercih edebilirsiniz. Trendyol gibi pazaryeri sitesi kurmak istiyorsanız; çeşitli pazaryeri eklentileri ile uyumlu bir şekilde çalışacak, kullanımı son derece basit ve trend bir tasarım içeren pazaryeri sitesi için firmamızla iletişim kurabilir, en iyi hizmeti alabilirsiniz.

0 Yorum

Bir yanıt yazın

Diğer Makaleler

Otomobil-Parça Pazaryeri

Otomobil-Parça Pazaryeri Oluşturma

Otomobil-parça pazaryeri sitesi kurmak, girişimcilerin ilgilendiği konular arasında yer almaktadır. Bilindiği gibi otomotiv sektörü her geçen gün büyümektedir. Bundan dolayı…

Detayları İncele
Çevrimiçi Pazaryeri

Çevrimiçi Pazaryeri Nasıl Kurulur?

Çevrimiçi pazaryeri alıcı ve satıcıyı buluşturan bir e-ticaret platformudur. Bu tarz platformlar çoğunlukla elektronik pazar yeri şeklinde isimlendirilir. Bütün işlemler…

Detayları İncele
Kişisel Sağlık Pazaryeri

Kişisel Sağlık Pazaryeri Oluşturma

Kişisel sağlık pazaryeri sitesi oluşturma, girişimcilerin ilgisini çeken konulardan biri. Kişisel sağlık sektörü her geçen gün popüler olmaktadır. Dolayısıyla bu…

Detayları İncele
Arrow-up