Shopify nedir merak ediliyor. E-ticaret dünyasına giriş yapmak istiyorsanız; online mağazanızı nasıl oluşturacağınız konusunda şüpheleriniz olması normaldir.
Şu anda, programlamaya gerek kalmadan bir e-ticaret sitesi kurmanıza izin veren birçok çözüm bulunmaktadır. Bu yüzden önemli olan sizin için en uygun olanı seçmektir. En popüler CMS’lerden biri de Shopify olmaktadır. Peki, Shopify nedir ve nasıl kullanılır? Bu CMS hakkında bilinmesi gerekenlere göz atalım.
Shopify Nedir?
Shopify, şirketlerin ve özel kullanıcıların ürünlerini satmak için online mağazalarını oluşturabilecekleri bir e-ticaret platformudur. Dünya çapında en iyi bilinen ve kullanılan e-ticaret platformlarından biridir. Şirketin kendisine göre, 2020 yılı gelirleri 2.422 milyon Euro’ya, brüt satış değeri ise Amazon’unkinin %40’ına ulaştı.
Özellikleri bakımından Shopify nedir açıklayalım:
- Online mağazanızı tasarlamak için hem ücretsiz hem de ücretli 70’ten fazla farklı şablona sahiptir. Tasarım sistemi, sürükle ve bırak arayüzüne dayanmaktadır. Bu nedenle yapılandırması çok kolaydır.
- Ürünler için yükleme sınırı yoktur.
- Sipariş edilen miktara ve farklı nakliye maliyetlerine bağlı olarak farklı fiyatların yapılandırılmasına ve ayrıca indirim kodları oluşturulmasına olanak tanımaktadır.
- Google Ads kampanyalarıyla mağazanızı tanıtmak için 100 € değerinde bir hediye sunmaktadır.
- Diğerlerinin yanı sıra, terk edilmiş alışveriş sepeti kurtarma ve iade yönetimi özelliklerini içermektedir.
- Konum, harcanan para vb. bazında müşteri davranışları hakkında raporlar oluşturmaktadır.
- Shopify uygulaması aracılığıyla mağazanızın durumunu ve siparişlerinizi gerçek zamanlı olarak görmenizi sağlamaktadır.
Ayrıca Shopify, e-ticaret sahipleri için ücretsiz bir işletme adı ve logo oluşturucudan stok fotoğraflarına ve satış noktası çözümlerine kadar çok sayıda araç ve kaynak sağlamaktadır.
Son olarak, Shopify’ın Oberlo üzerinden stoksuz satış yaparak ürün envanterine sahip olmanıza gerek kalmadan kendi mağazanızı oluşturmanıza imkan tanıdığını belirtmek gerekir. Sadece online mağazanızda hangi ürünleri sunacağınızı seçmeniz ve her satış yaptığınızda siparişinizi vermeniz yeterli. Oberlo, ürünlerin envanterini, paketlemesini ve nakliyesini sizin için halleder.
Shopify Ücretleri Nelerdir?
Ücretleri bakımından Shopify nedir? Shopify’ın 14 günlük ücretsiz deneme sürümü vardır. Böylece nasıl çalıştığını görebilir ve e-ticaret siteniz için ihtiyacınız olan çözüm olup olmadığını değerlendirebilirsiniz. Ardından durumunuza göre 3 farklı plan arasından seçim yapabilirsiniz:
- Temel Plan (aylık 29 ABD doları): Sınırsız kategori ve ürün ve 2 çalışan hesabı oluşturmanıza olanak tanımaktadır. Yeni başlıyorsanız, yalnız veya başka biriyle çalışıyorsanız idealdir.
- Shopify planı (ayda 79 ABD doları): Burada hesap sayısı 5’e çıkarılmıştır ve ayrıca e-ticaret performans raporları oluşturmanıza yardımcı olmaktadır.
- Gelişmiş Plan (ayda 299 ABD doları): 15’e kadar çalışan hesabıyla daha büyük şirketler için ideal çözüm.
Aylık ücrete ek olarak, Shopify Pay’i kullanırsanız, kredi kartıyla aldığınız her ödeme için de bir komisyon ödemeniz gerekir.
Neden Shopify’ı Seçmelisiniz?
Shopify nedir açıkladık. Peki, neden Shopify seçmelisiniz? Bu CMS birçok açıdan avantaj sağlamaktadır. Bunlar:
- Herkesin uzmanlık bilgisi olmadan online mağaza oluşturabilmesi için basit, kullanışlı ve hızlı bir çözümdür.
- En ucuz versiyonunda bile sınırsız sayıda ürün satma imkanı sunmaktadır.
- Hosting ve domain dahildir.
- 70’ten fazla para biriminde ödeme yapmanıza izin verdiği için birçok ödeme kolaylığı sağlamaktadır. Bu da mağazanızı uluslararası halka açmayı çok daha kolaylaştırmaktadır.
- Vergi sistemi otomatiktir. Mağazanızın bulunduğu ülkeye bağlı olarak Shopify, vergileri otomatik olarak işler. Böylece bu konuda endişelenmenize gerek kalmaz.
- Forumlar, e-posta ve sohbet gibi kanallarla iyi bir müşteri hizmetine sahiptir.
- İşinizi başarılı bir şekilde yürütmenize yardımcı olacak araçlar ve eğitim şeklinde birçok kaynak sunmaktadır.
Shopify Nasıl Kullanılır?
Shopify nedir diyenler, kullanımı konusunda da bilgi edinmek istemektedir. Kullanımı şu şekilde gerçekleşmektedir:
1. Shopify’a Kaydolun
Shopify sitesine tıklayın ve e-posta adresinizle oturum açın. Shopify’ın size oldukça sık bildirim göndereceğini unutmayın. Bu nedenle kullandığınız bir e-posta ile kaydolmak en iyisidir. Ardından şu adımları izleyin:
- Şifreyi ve mağaza adını girin.
- Mağazanızı oluşturun düğmesini tıklayın.
- Formu verilerinizle doldurun.
- Ve hazır! Shopify portalındasınız ve e-ticaret sitenizi oluşturmaya başlayabilirsiniz.
2. Mağaza Seçeneklerinizi Yapılandırın
Shopify, online mağazanızı ihtiyaçlarınıza göre özelleştirmek için birçok seçenek sağlamaktadır. En önemlilerini hızlıca açıklayalım:
- Genel: Verileri depolamanızı mümkün kılmaktadır.
- Ödemeler: Ekspres Ödeme, Payments Pro, kredi kartlarını kabul etme, alternatif ödemeler ve manuel ödemeler gibi farklı ödeme yöntemleri arasında seçim yapabilirsiniz.
- Ödeme süreci: Burada, müşterilere e-ticaret sitenize kaydolmalarını teklif etme veya onlarla iletişim kurmak için farklı yöntemler gibi seçenekleri belirleyebilirsiniz. Ayrıca faturaların biçimini, geri ödeme politikasını ve gizliliği de yapılandırabilirsiniz.
- Gönderi: E-ticaret sitenizde sunacağınız gönderi yöntemlerini, gönderi bölgelerini veya paket türlerini yapılandırmak için bu alanı kullanabilirsiniz. Kargo sürecinizi otomatikleştirmek için Shopify Kargo Entegratör kullanabilirsiniz.
- Bildirimler: Bu bölümde online mağaza müşterilerinizin alacağı bildirimleri özelleştirebilirsiniz.
- Dosyalar: Resim, video ve belge yüklemek ve bunları sitenizde kullanmak için bu alanı kullanabilirsiniz.
- Satış kanalları: Burada mobil uygulamalar, sosyal ağlar ve hatta yüz yüze satış yapmak için farklı satış kanalları ekleyebilirsiniz.
- Hesap: Mağazanızın hesaplarını, izinlerini, erişimini ve durumunu yönetmek için ayarlamalar yapabilirsiniz.
- Faturalandırma: Son olarak bu bölümde faturalarınıza ait bilgileri yönetebilirsiniz.
3. Özel Alan Adınızı Oluşturun
Mağazanızı kaydettirdiğinizde Shopify, seçtiğiniz işletme adına göre varsayılan olarak sizin için bir alan oluşturur. Ancak isterseniz, aşağıdaki adımları izleyerek değiştirebilir veya yeni bir tane satın alabilirsiniz:
- Satış kanalları bölümüne gidin, online mağazayı seçin ve sonrasında alan seçeneğini belirleyin.
- Yeni Alan Adı Satın Al’ı tıklayın ve istediğiniz alan adını yazın.
- Mağazanızın adıyla ilgili ve mevcut olan alan adlarını doğrudan görmek istiyorsanız, alan adları oluştur seçeneği ile bunu yapabilirsiniz.
4. Mağazanızı Tasarlayın
Shopify nedir diyenler için mağaza tasarlama aşamalarından da bahsedelim. Mağazanın ana seçeneklerini yapılandırdıktan sonra, Shopify’ın sunduğu farklı şablonlar aracılığıyla tasarımı özelleştirebilirsiniz. Hem ücretsiz hem de ücretli seçenekleriniz bulunmaktadır.
- Başlamak için satış kanalları bölümüne gidin, online mağazayı seçin ve şablonlar seçeneğini belirleyin.
- Temel temayı değiştirmek için Özelleştir’e tıklayın. Ücretsiz şablonları görmek için ücretsiz şablonları keşfetme seçeneğini belirleyin.
- Shopify, şablonları kullanarak mağazanızın görünümünü seçmenin yanı sıra kendi logonuzu oluşturmak için bir araca da sahiptir. CSS biliyorsanız, şablonu değiştirmek ve e-ticaret sitenizi gerçekten benzersiz kılmak için bunu kullanabilirsiniz.
5. Ürünleri Ekleyin
Artık mağazanıza ürün eklemeye başlamak için her şeye hazırsınız. Ürünleri ve ardından Ürün Ekle’yi tıklayın. Her ürün için aşağıdaki verileri eklemeniz gerekecektir:
- Ürün adı.
- Benzersiz açıklama.
- Fiyat.
- Envanter.
- Görsel.
6. Mağazanızın Sonuçlarını Analiz Edin
Shopify’ın size mağazanız ve siparişlerinizle ilgili istatistikleri görüntüleme seçeneği sunduğunu unutmayın. Bu nedenle bunları düzenli olarak kontrol etmek iyi bir fikirdir. Diğer veriler arasında şunları görebilirsiniz:
- Çevrimiçi mağazanıza yapılan toplam ziyaret sayısı.
- Dönüşüm oranı, yani ürünlerinizi satın alan ziyaretlerin yüzdesi.
- Satış sayısı ve toplam tutarı.
- Toplam sipariş sayısı.
- Sipariş başına ortalama kar.
Shopify ile bir e-ticaret sitesine sahip olmak istiyorsanız; Dijimad ekibinden destek alabilirsiniz!
Shopify İpuçları