Shopify Mağazaları

Shopify Mağazaları

Fatma Yüksel

Shopify mağazaları son dönemlerde oldukça popüler. Bu CMS, 2004’te Tobias Lütke, Daniel Weinand ve Scott Lago tarafından Snowdevil adında bir Snowboard çevrimiçi mağazası açma girişiminden sonra kuruldu.

Bir bilgisayar programcısı olan Luke, Snowdevil’in online mağazasını birkaç aylık geliştirmeden sonra çalışır hale getirmek için kendi çevrimiçi ürün satış yazılımını oluşturdu. Shopify 2004’te kuruldu, ancak platformun lansmanı iki yıl sonra 2006’da gerçekleşti. Shopify, Haziran 2009’da bir platform API’si başlattı. O andan itibaren, büyüme durdurulamaz oldu.

2007’de CNET Webware Ödülleri’nde finalist oldu. 2010’dan 2012’ye kadar çalışanlarını 40 kişiden 140’a, ardından 2013’te 300’e çıkarmaya devam etti. 2020’de on iki ülkeye yayılmış 17 ofiste 5.000 çalışana ulaştı. Günümüzde Shopify mağazaları son derece popülerdir.

Shopify Mağazaları Nelerdir?

Shopify Mağazaları

Shopify mağazaları olarak şunları örnek gösterebiliriz:

  1. https://lesbenjamins.com
  2. https://aquadipolo.com/
  3. https://www.kuruyemisborsasi.com/
  4. https://www.normald.com/
  5. https://commonpeople.shop/
  6. https://www.blumcoffeehouse.com/
  7. https://kudraciltbesinleri.com/
  8. https://boucag.com
  9. https://petjew.com
  10. https://allestock.com
  11. https://www.mataramasu.co/

Shopify Mağazaları 2020’den Bu Yana Çoğalıyor!

Shopify Mağazaları

Şirketin sunduğu bilgilere göre, 2020 yılı boyunca toplam geliri, yıllık %86’lık bir büyümeyi temsil eden yaklaşık 2.422 milyon euro oldu. Bu büyüme, aboneliklerden elde edilen %41 ve ticari çözümlerden elde edilen %116’lık bir gelir artışına bölünmüştür. 2020 boyunca Shopify, eBay platformunu gelir açısından geride bıraktı. 2018 itibariyle Shopify satışlarının değeri, Amazon pazarının sonuçlarının yalnızca %25’ini oluşturuyordu. 2019’a kadar bu oran %30 oldu ve nihayet 2020’de %40’a ulaştı.

Shopify mağazaları, 2020’ye göre %45 artışla 2021’de beş milyon iş ve 444 milyar dolardan fazla ekonomik aktivite üretti. Bu veriler de gösteriyor ki; Shopify mağazaları her geçen gün büyüyor ve mağaza sayısı tüm dünyada artıyor.

Shopify YouTube Alışveriş’i Başlattı

Shopify magazalari 3

Temmuz 2022’de Shopify ve YouTube, içerik oluşturucuların ve satıcıların topluluklarını ve işletmelerini tek bir alanda birleştirmelerine olanak tanıyan yeni bir çözümü ortaklaşa başlattı: YouTube Alışveriş. Bu yeni işlevsellik sayesinde markalar, online mağazalarını en büyük sosyal ağlardan ve eğlence platformlarından biriyle kolayca entegre etmektedir.

Dünya çapında gerçekleştirilen bu güncelleme, YouTube gibi kitlesiyle çok iyi bağlantı kuran bir kanalda satın alma işlemlerini kolaylaştırma ihtiyacına yanıt vermektedir.

Shopify mağazaları YouTube Alışveriş’te üç şekilde kolayca satış yapabilir: videolar, canlı yayınlar ve mağaza sekmesi. Ayrıca Shopify’a bağlı olduğu için ürün kataloğu sürekli güncellenmektedir. Yani online mağazanızda bir ürünün fiyatını veya görsellerini değiştirirseniz bu aynı zamanda YouTube Alışveriş’te de güncellenmektedir.

Shopify Hangi Avantajları Sunmaktadır?

Shopify Mağazaları

Shopify’ı gerçek bir başarı haline getiren özellikler ve avantajları şu şekilde açıklanmaktadır:

  • Programlama bilgisi gerektirmez: Shopify mağazaları için programlama bilmenize gerek yok. Bu belirleyici bir avantajdır. Çünkü herkesin etkileşimli tasarım, ödeme ağ geçitleri, duyarlı temalar vb. ile çevrimiçi bir mağaza oluşturmak için bilgisi veya zamanı yoktur.
  • Kendi pazarlama araçlarınız: Ne tür bir web siteniz olursa olsun, sitenizin SEO’sunu geliştirmek ya da reklam yerleştirmek için her zaman pazarlama araçlarına ihtiyacınız olacak. Shopify, kendi araçlarını tüm planlarına dahil eder. Bu önemli bir artı çünkü işinizi hızlandırmaktadır.
  • Ücretsiz SSL sertifikası: Online mağazanızın güvenliği çok önemlidir, bu nedenle tüm Shopify planları bir SSL sertifikası içermektedir. Bu, kullanıcılarınızın sitenize güvenli bağlantılar kurmasını sağlamaktadır. Bir SSL’ye sahip olmak, potansiyel müşterilerinize güven aşılamanın en iyi yollarından biridir
  • Birden çok dil desteği: Shopify ile çok dilli bir e-ticaret sitesi oluşturmak çok kolaydır.
  • Özelleştirilebilir ve çok yönlü temalar: Temalar herhangi bir web sitesi için temel faktördür. Görsel öğelerin çoğunu, butonların ve bağlantıların davranışını, görüntülerin düzenini tanımlarlar. Bir e-ticaret siteniz varsa, temalarınızı ve şablonlarınızı özelleştirme olanağına sahip olmak isteyeceksiniz. Shopify, bunu yapmanızı kolaylaştırmaktadır.
  • Ürün sayısı sınırlanmaz: Shopify’ın temel özelliklerinden biri, e-ticaret sitenizde yükleyebileceğiniz ve satabileceğiniz ürün sayısını sınırlamamasıdır. Bu önemli bir avantajdır. Yüzlerce ürünü sitenizde barındırmak için fazladan ödeme yapmanıza gerek kalmaz.
  • Raporlar ve gelişmiş analizler: Shopify, kendi analiz bölümlerini kullanımınıza sunar.  Raporları ve analizleri inceleyebilir ve mağazanızın durumunu görebilirsiniz.
  • Sınırsız depolama alanı: Her online mağazanın yeterli depolama alanı sunan web barındırmaya gereksinimi vardır. Shopify’ın herhangi bir planında tam olarak garanti ettiği şey budur: tüm Shopify mağazaları için sınırsız depolama.
  • Barındırma hizmeti dahildir: Tüm Shopify planları kendi barındırmalarını içerir. Bu sebeple web barındırma ile ilgili ücretler konusunda endişelenmenize gerek yoktur. Shopify’ın bu özelliği, online mağazanız için barındırmanın iyi bir şekilde optimize edilmesini istediğinizde de çok kullanışlıdır. Çünkü Shopify entegrasyonu sizin için zaten üstlenmiştir.
  • Bloglar için ayrı bölüm: Shopify, online mağazalarına trafik çekmenin bir yolu olarak blog kullanmak isteyenler için özel olarak tasarlanmış blog bölümüne sahiptir.
  • 7/24 destek: Shopify kullanmanın temel avantajlarından biri, platformun inanılmaz kullanım kolaylığıdır. Bununla 7/24 destek söz konusu olmaktadır.

Shopify mağazaları konusunda aradığınız her türlü Shopify destek ve tasarım hizmeti için Dijimad ekibinden yardım alabilirsiniz! Ayrıca, Shopify kargo entegratör ile süreçlerinizi basitleştirebilirsiniz.

0 Yorum

Bir yanıt yazın


Diğer Makaleler

shopify b2b ozellikleri

Shopify B2B e-Ticaret Nasıl Yapılır?

Shopify Summer 2022 Güncellemesi Shopify bilindiği üzere dünyanın lider bulut e-ticaret uygulamalarından biri rakiplerinin arasında her defasında sıyrılmayı bilen Shopify…

Detayları İncele
shopify nedir

Shopify Nedir? Shopify Kullanmak için 4 Neden

Shopify Nedir? E-Ticaret platformları arasında açık ara rakiplerinin arasından sıyrılmıştır ve kendini ispat etmiştir. Shopify; merkezi Ottawa, Ontario'da bulunan Kanadalı…

Detayları İncele
shopify

Shopify Nedir? Bu kadar çok tercih edilmesinin nedeni nedir?

Shopify, 800.000'den fazla işletmeye hizmet vermekte ve rakiplerinin çoğundan daha iyi performans göstermektedir. Ancak, bu durum herkes için geçerli değildir.

Detayları İncele
Arrow-up