Prestashop Nedir?

Prestashop Nedir? Avantajları ve Özelikleri Nelerdir?

Fatma Yüksel

Prestashop nedir? PrestaShop, bir online mağazayı yönetenler için gerekli olan çok çeşitli özelliklere sahip, ücretsiz bir e-ticaret yönetim platformudur. Bu çözüm, tamamen online işlemleri problemsiz ve kişiselleştirilmiş bir şekilde yapılandırmaya ve yönetmeye odaklanmış bir CMS olarak çalışmaktadır.

Sanal mağazalar kullanışlıdır ve tüm kitlelere hizmet verirken, her büyüklükteki perakendeci için bir kaynak olarak işlev görmektedir. Yeni girişimciler, WooCommerce gibi seçenekleri kullanarak e- ticaret sayfalarını oluşturmak için genellikle erişilebilir kaynaklar aramaktalar. Mevcut seçenekler arasında PrestaShop, daha fazla kullanıcıyı fetheden araçlardan biridir. Peki, tam olarak PrestaShop nedir?

PrestaShop Nedir?

Prestashop Nedir?

PrestaShop, bir online mağaza için temel özelliklere ve kaynaklara odaklanan, e-ticaret sayfası oluşturmak ve yönetmek için kullanılan bir CMS platformudur. Bu aracın amacı, kullanıcılarına WordPress tarafından sunulana benzer, fakat oluşturmadan bakıma kadar dijital perakendeye odaklanan bir ortam sağlamaktır. E-ticaretin, ürünlerini pazarlamak için fiziksel mağazaları olmayan markalar için bir seçenek olduğu göz önüne alındığında, bu çalışma şeklini profesyonelleştirmek giderek daha gerekli hale gelmektedir.

Buna paralel olarak, bu kadar karmaşıklığa gerek duymadan etkin e-ticaret sistemlerine sahip olmak isteyen firmalar da basit ve erişilebilir çözümler aramaktadır. PrestaShop, kaynaklarının genişliği, kullanım kolaylığı ve esas olarak ücretsiz olması sayesinde bu iki hedef kitle için yararlı bir seçim olmaktadır. Geliştiricilerle iş birliği yapmaya gerek kalmadan, yazılımda, özellikle de WordPress‘te minimum deneyime sahip herhangi bir profesyonel, bir e-ticaret sayfası oluşturabilmektedir.

Bir web sitesine sahip olmak için onu barındıracak bir alan, yani altyapının mevcut olacağı bir internet adresi kiralamamız gerekmektedir. Barındırma, herhangi bir web sitesini çalışır duruma getirmek için temel bir hizmettir. E-ticaret sitesi söz konusu olduğunda da durum farklı değildir. Bu yüzden şunu açıklamakta yarar var: PrestaShop’un barındırma işlevi yoktur.

Platform, kullanıcının istediği zaman web sitesini oluşturabileceği, özelleştirebileceği, izleyebileceği ve değiştirebileceği bir paneldir. Sayfayı yayınlamak için bir barındırma hizmeti kiralamak şarttır. Örneğin, WordPress ile zaten çalışıyorsanız, PrestaShop tam olarak bir CMS olduğundan ve özellikle e-ticarete odaklandığından, bu ilişkiyi kesinlikle mükemmel bir şekilde anlayacaksınız.

Avantajları Bakımından PrestaShop Nedir?

Prestashop Nedir?

PrestaShop, kullanıcılara bir dizi avantaj sunan bir platformdur. İşlevleri, web sitesini oluşturmaya başlamak için kullanıcı dostu bir çalışma biçiminden günlük rutinin yönetimini basitleştirmeye kadar her şeyi kapsamaktadır. Avantajları açısından PrestaShop nedir açıklayalım:

Kullanımı Kolay

Yeni bir ortamı kullanmaya başlamak, özellikle teknik kısımla alakalı olarak, deneyimi her zaman şüpheye düşüren bir şeydir. PrestaShop, kullanıcılara zorluk getirmeyen, son derece pratik bir şekilde çalışan bir çözüm olmasıyla dikkat çekmektedir. Bu pratiklik site oluşturma aşamasında başlamaktadır. Görsel kısım yani sayfaların arayüzü de düşünüldüğünde, araçlarla entegrasyon ve ürün kaydı gibi aşamalarda kullanıcı  zaman kaybetmeden ve zorluk yaşamadan işlemlerini gerçekleştirmektedir. Her şey çok sezgiseldir ve büyük bir zorluğu bulunmamaktadır.

Günlük yönetime gelince, satış metrikleri, sayfalara ve ürünlere erişim gibi bilgilere erişmek ve yeni ürünler eklemek oldukça kolay. Kullanıcılar bu CMS’nin mekanizmasına hızlı bir şekilde büyük zorluklar yaşamadan uyum sağlamaktadırlar.

Özelleştirme Seçenekleri

PrestaShop’un sunduğu bir diğer büyük avantaj, platformda oluşturulan web sayfası için kişiselleştirme özellikleri yelpazesidir. Markanın iletişimine ve şirket kimliğine uygun bir ortamın gerekliliği göz önüne alındığında, görsel detay seçeneklerinin geniş olması öne çıkmaktadır. Bu yüzden PrestaShop’ta marka kimliğinizi web sayfasında yansıtmanız mümkün ve bu da kullanıcı katılımını büyük ölçüde artırmaktadır.

Bu, çeşitli tasarım seçenekleri ve bu aracın sahip olduğu web sitesinin ayrıntılarının özelleştirilmesi sayesinde söz konusudur. Yaratıcı özgürlük, en iyi sonuçları elde etmenizi sağlamaktadır. PrestaShop kullanıcıları, e-ticaret sayfalarını oluşturmak için pek çok tema seçeneğine sahip olmaktadır. Bunun nedeni, ThemeForest gibi diğer sitelerde satılık tasarımlar bulabilmeleridir. Burada, e-ticaret sayfanızı mükemmel bir görselle oluşturmanıza imkan sağlayacak daha da büyük bir çeşitlilik bulabilirsiniz.

Arama Motoru Optimizasyonu

E-ticaret sayfası için harika bir online yapıya sahip olmak kadar, Google arama motorlarına görünür olmasını sağlamak da önemlidir. SEO’ya uyarlanmış sayfalar sunmak adına PrestaShop bu konuda yardımcı olabilmektedir. Platformla oluşturulan her mağazanın önceden ayarlanmış optimizasyonları olacak ve bu sitelerin Google’ın algoritmalarının gerektirdiği temel gereksinimleri karşılamasını sağlayacak. Optimizasyonlar, e-ticaret sayfasının rekabet avantajı kazanması için kritik öneme sahip olmaktadır. Pratikte, PrestaShop’un önerdiği bu uyarlama, işi azaltmaya ve görünürlüğü garanti etmeye yardımcı olmaktadır.

Tamamen Ücretsiz Erişim

Düşük maliyetli stratejiler her zaman mükemmel bir seçenektir. PrestaShop söz konusu olduğunda, tamamen ücretsiz olduğu için kullanıcıların memnuniyet düzeyi artmaktadır. Kullanmaya başlamak için indirmeniz ve kurmanız yeterlidir. Şüphesiz bu, diğer araçlara göre büyük bir farktır.

Maliyet konusu inanılmaz bir avantaj olsa da bazı olumsuz noktaları olduğunu söylemekte fayda bulunmaktadır. Örneğin platformla ilgili günlük sorunlar için kapsamlı bir destek hizmeti yok, kesinlikle dikkate almamız gereken bir konu.

Özellikleri Bakımından PrestaShop Nedir?

Prestashop Nedir?

PrestaShop, web sitesi yöneticilerinin daha iyi performans, kullanım kolaylığı ve genel olarak eksiksiz bir platform elde etmelerini sağlayan çeşitli özelliklere sahiptir. Özellikleri açısından PrestaShop nedir söz edelim:

Yapılandırma

Modüller, PrestaShop’un daha da eksiksiz olmasını ve bir e-ticaret sitesinin yönetiminde gerekli olan araçlara daha fazla işlev ve entegrasyon elde etmesini sağlayan operasyonel seçeneklerdir. Karşılaştırıldığında, bu modüller neredeyse WordPress eklentileri gibidir. Görevleri otomatikleştiren ve izlemeyi sağlayan seçenekler sunmaktadır. Bu modüller arasında ücretli araçlar, pazarlama otomasyon sistemleri, metrik izleme çözümleri ve diğerleri ile entegrasyon bulunmaktadır. Her modülün çalışması için PrestaShop panelinden indirilmesi gerekmektedir.

Müşteri Bilgilerinin İzlenmesi

Bir e-ticaret sitesini yönetmek için hedef kitlenizin satın alma alışkanlıkları ve tercihleri ​​hakkında daha fazla bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. Bu ancak metrikleri ve göstergeleri izlerseniz mümkündür. Bu nedenle, PrestaShop, Google Analytics aracılığıyla bu bilgilerin kontrol edilmesini mümkün kılmaktadır. Buna ek olarak, müşterilerin tercihlerine göre kişiselleştirilmiş bir yönetimi önermektedir.

Pratikte, bu işlevsellik, ürün teklifini daha kesin bir şekilde bölümlere ayırmaya başlayarak, tüketicinizi daha iyi tanımak için mükemmel bir fırsat sunmaktadır. Sadece içerik seçiminde değil, dijital pazarlama stratejilerinde de müşteri ile olan ilişkinin hassasiyetini artırmak mümkündür. Bu, etkileşimi ve dolayısıyla satışları artırmaktadır.

Diğer Platformlardan Kolay Geçiş

PrestaShop, sadece e-ticaret sayfası olmayanlar için kullanışlı bir platform değil. Ayrıca, çok çeşitli avantajlar ve özelliklerle diğer kullanıcıları da cezbeder. Bu sebeple insanlar, halihazırda kullandıkları hizmeti değiştirmeye karar verebilir ve e-ticaret sitelerini PrestaShop’ta yönetmeye başlayabilir. Bunun için platform son derece basit bir geçiş sunmaktadır.

Bu işlevin ana noktası, geçiş sürecinin hizmetlerde bir düşüşe neden olmamasıdır. Yani geçiş, mağazanın bir süre çevrimdışı olması gerektiği anlamına gelmez. Tüm süreç, çevrimiçi mağazanın kullanılabilirliğini etkilemeden gerçekleştirilmektedir. Tüm veriler, oldukça basitleştirilmiş bir süreçte kayıpsız olarak aktarılmaktadır.

Ürünlerin ve Promosyonların Basitçe Yönetimi

Yüksek düzeyde ürün ve bilgilerini yönetmek için gereken pratiklik, platformun kaynaklarını nasıl sunduğuna da bağlıdır. Net bilgilere sahip basitleştirilmiş bir panel, karmaşık manuel çalışmaya gerek kalmadan değişiklikleri bloklara uygularken tüm farkı yaratmaktadır.

Bu anlamda PrestaShop, örneğin yöneticilerin pratik bir şekilde promosyon oluşturmasına, aynı anda birkaç ürünü seçmesine ve indirim yüzdesini uygulamasına izin vermesiyle öne çıkmaktadır. Bu otomatik çalışma, ürün değerlerini tek tek hesaplama ihtiyacını ortadan kaldırmaktadır. Bu sayede hata payı minimuma düşmektedir.

PrestaShop web site kurulum hizmeti almak için Dijimad ekibiyle iletişim kurabilirsiniz.

0 Yorum

Bir yanıt yazın


Diğer Makaleler

Bursa Mobil Uygulama Geliştirme

Bursa Mobil Uygulama Geliştirme

Teknolojinin ve internetin bu kadar yaygınlaştığı bir dünyada, uygulama kullanımı büyük bir avantajdır. Uygulamalar, kullanıcılarla benzersiz bir etkileşim ortamı oluşturmaya…

Detayları İncele
Magento Hepsıburada Entegrasyonu

Magento Hepsiburada Entegrasyonu

Magento Hepsiburada entegrasyonu, Magento altyapısını kullananlar için benzersiz avantajlar vadetmektedir. Entegrasyon eklentileri ile süreçlerinizi basitleştirebilir, zamandan ve enerjiden tasarruf sağlayabilirsiniz.…

Detayları İncele
unknown

Freshchat Messaging, Canlı Sohbet

  Dijital dünyanın gelişmesi ile birlikte online ortamlara olan ilgi arttı. İnsanların dijital dünyada çok fazla vakit geçiriyor olması e-ticaret…

Detayları İncele
Arrow-up