Bugün e-posta, yalnızca iş yerinde değil, kişisel olarak da temel bir araç haline geldi. Sektörde, hizmetlerini ücretsiz olarak kullanmamıza izin veren birçok e-posta sağlayıcısı ve küçük bir fiyata bizim için cazip olan çeşitli e-posta sağlayıcıları var. Şimdi onları keşfedelim.
E-Posta Sağlayıcıları Ne İşe Yarar?
Bir e-posta sağlayıcısı, e-postalarınızı göndermek ve almak için gerekli araçları sağlamaktan sorumludur. Bu anlamda, e-posta dizileri oluştururken veya e-postaları silme konusunda her birinin farklı işlevleri ve gereksinimleri olabilir. Pazarda üç büyük e-posta sağlayıcısı buluyoruz: Gmail, Yahoo ve Outlook. Ancak, Outlook’ta e-posta hesabınız olabilir ve bunu yönetmek için başka bir e-posta istemcisi kullanmak isteyebilirsiniz.
Her e-posta sağlayıcısının size sunduğu depolama alanı veya e-posta hizmetlerine dahil ettiği güvenlik önlemleri gibi kendine has özellikleri vardır. Aynı kişinin kişisel hesaplarını yönetmek için bir e-posta sağlayıcısı ve kurumsal e-postalarını yönetmek için başka bir sağlayıcı kullanması yaygındır.
Açıkçası, ücretsiz e-posta sağlayıcılarının ana rekabet avantajı fiyattır ve bu da onu herkes için uygun bir ürün haline getirir. Bu anlamda kişisel kullanım için iyi bir seçenek çünkü piyasada bulduğumuz farklı seçenekler size gönderilerinizi kişiselleştirme ve yapılandırma imkanı veriyor.
Ücretsiz bir e-posta sağlayıcısının hizmetlerini kullanmak için kaydolmak genellikle kolaydır. Bu da e-posta hesabınızı birkaç dakika içinde çalışır hale getirmenize olanak tanımaktadır. Ücretsiz e-posta sağlayıcıları arasında Gmail, Yahoo Mail ve Outlook öne çıkmaktadır. Ancak piyasada Zoho ve Tutanota gibi iyi özelleştirme seçeneklerine sahip oldukça ilginç başka sağlayıcılar da bulunmaktadır.
Ücretli e-posta sağlayıcıları genellikle daha büyük bir depolama alanı ile e-posta hesapları oluşturmak için seçilmektedir. Ek olarak, ücretli e-posta sağlayıcıları, e-postalarınızın gizliliği üzerinde reklam müdahalesi olmadan size daha fazla kontrol sunar. Bununla birlikte, ücretli bir e-posta sağlayıcısına sahip olmanın en büyük avantajı şüphesiz hizmetinizin güvenliğidir. Bir ödeme sağlayıcısına sahip olmak genellikle bir teknik destek hizmetini içerir. Öte yandan, ücretli e-posta sağlayıcılar istenmeyen posta önleme filtreleme sistemleri içerir.
Ücretsiz E-Posta Sağlayıcıları
Ücretsiz ve en popüler e-posta sağlayıcıları şu şekilde sıralanmaktadır:
Outlook
Outlook, 2013 yılında Microsoft’un ücretsiz e-posta hizmeti Hotmail’in yerini alarak büyük ölçüde Gmail’e rakip oldu. Başlıca avantajları arasında sezgisel ve her şeyden önce büyük ölçüde kullanışlı arayüzü yer almaktadır. Ayrıca Skype, One Drive veya Microsoft 365 paketi gibi diğer önemli Microsoft hizmetlerine de bağlanabilirsiniz. Tıpkı Gmail gibi Outlook da 15 GB ücretsiz depolama alanı sunar. Google sağlayıcısında olduğu gibi, hem Android hem de iOS cep telefonları için uygulamalar bulacağınız için bunu farklı cihazlarda kullanmanıza izin verir.
Gmail
Gmail, dünyanın en çok kullanılan e-posta sağlayıcısıdır. Başlangıçta, kullanıcılarına 1 GB’a kadar depolama alanına sahip e-posta hesapları oluşturma olanağı sunduğu için sektörün lideri olmuştur. Şu anda Gmail, yalnızca mailde değil, bulut depolama sistemi Drive ile de paylaşılan 15 GB hafıza kapasiteli posta kutunuzu oluşturmanızı sağlamaktadır. Bir hesap oluşturmak nispeten basittir, birkaç dakikanızı alır. Ayrıca kullanım kolaylığı ile öne çıkar. Sekmeleri ve tasarımın bir bölümünü özelleştirmenize olanak tanıyan bir arayüze sahiptir.
Yahoo Mail
Ücretsiz Outlook ve Gmail hesaplarının 15GB’ı ile karşılaştırıldığında, Yahoo Mail size One Drive ve Drive tarzında bir dosya depolama sistemi sunmasa da 100GB sunuyor. Diğer iki e-posta sağlayıcısında olduğu gibi, Yahoo Mail, gelen kutunuzu ve mesaj sınıflandırmanızı özelleştirmenize olanak tanımaktadır. Ayrıca e-postalarınıza herhangi bir cihazdan erişmenizi sağlayan Android ve iOS uygulamalarına sahiptir.
Zoho Mail
Zoho’nun e-posta sağlayıcısıdır. 5 GB depolama kapasitesiyle kişisel kullanım için bir e-posta hesabı oluşturmanıza yardımcı olmaktadır. Zoho Mail’in öne çıktığı şeyler arasında, oldukça sezgisel arayüzü ve e-posta yönetiminizi daha fazla kontrol etmenizi sağlayacak ve mesajlarınızı en uygun şekilde sınıflandırmanıza yardımcı olacak filtreleme sistemi yer alıyor.
Tutanota
E-posta sağlayıcıları arasında bir diğeri de Tutanota olmaktadır. Zoho gibi, oldukça güvenli bir başka ücretsiz e-posta sağlayıcısıdır. Bir Avrupa sağlayıcısıdır. Zoho ile birlikte, daha iyi bir kullanıcı deneyimini garanti eden reklamsız bir sağlayıcıdır. Ve postanıza girdiğinizde, reklamlarla dikkatiniz dağılmadan yalnızca e-postalarınıza bakacağınızdan emin olabilirsiniz.
İşiniz veya kişisel kullanımlarınız için bu e-posta sağlayıcılardan dilediğinizi seçebilirsiniz. Projenizle ilgili diğer tüm dijital çözümler için Dijimad ile iletişim kurabilirsiniz.