Çevrimiçi Pazaryeri

Çevrimiçi Pazaryeri Nasıl Kurulur?

Fatma Yüksel

Çevrimiçi pazaryeri alıcı ve satıcıyı buluşturan bir e-ticaret platformudur. Bu tarz platformlar çoğunlukla elektronik pazar yeri şeklinde isimlendirilir. Bütün işlemler web sayfası sahibi tarafından yürütülmektedir. Ürün ve hizmet satışı yapmak isteyen bireyler, düşük maliyetten ve pazaryerinin çeşitli avantajlarından dolayı bu tarz platformları tercih etmektedirler.

Online pazaryeri, alıcılar ile hizmet ya da ürün sağlayan firmalar veya kişiler arasında aracılık görevi üstlenen bir web sayfası ya da uygulamadır. Bu platformlar sadece ürün ve hizmetlerin sergilenmiş olduğu bir web sitesi olmamaktadır. Pazaryeri sahipleri, sitede mağazası bulunan müşterilerine; işlem, sipariş bildirimi, müşteri memnuniyeti, teslimat ve iletişim sayfaları ile kolaylık sağlamaktadır.

Çevrimiçi Pazaryeri ve Faydaları

Çevrimiçi Pazaryeri

Çevrimiçi pazaryeri büyümesi ve bu teknolojinin daha kullanılmayan bölümleri dikkate alındığı zaman firma sahipleri pazaryeri iş modelinden faydalanabilir. Firmalar bu sistem sayesinde kendi sıra dışı çözümlerini elde edebilirler. Kendi pazaryerinizi yönetmenizin çeşitli faydaları şu şekilde sıralanmıştır:

  • Ek gelir kaynağı elde edersiniz.
  • Pazarlama maliyetlerinizde düşüş gerçekleşir.
  • Firmaların işlerini global düzeyde yürütmelerine olanak tanır.
  • Stok seviyeleri, kullanılabilirlik ve fiyat kısmında şeffaflık söz konusudur.
  • Alıcıların fiyatları karşılaştırabilmeleri açısından iyi bir seçimdir.
  • Online mağazanızın 7/24 çalışması mümkündür.
  • Müşterileriniz ve markanız arasında güven oluşur.
  • Alıcıların çok farklı seçenekler sunan online bir pazardan ürün ya da hizmet satın alma ihtimalleri daha fazladır.
  • Firmaların online pazaryeri platformuna düşük bir ücret ödemesi gerekir.

Çevrimiçi Pazaryeri ve Maliyet

Bir pazaryeri platformunda mağaza açmanın toplam maliyeti, e-ticaret sitesi kurmanın maliyetiyle yaklaşık olarak aynıdır. Ayrıca çevrimiçi pazaryeri için altyapı ve sistem hazırdır. Mağazanızı tasarlayıp, hizmet ya da ürünlerinizi sisteme yükleyerek hemen satış yapmaya başlayabilirsiniz. E-ticaret sayfalarında ise çok sayıda optimizasyon ve entegrasyon işlemleri yapmanız gerekecektir.

Çevrimiçi Pazaryeri

Çevrimiçi Pazaryerlerinde Otomasyon

Çevrimiçi pazaryeri için en önemli gelir kaynağı satışlardan gelen komisyon tutarlarıdır. Ayrıca bu platformlar, arka planında satış süreci, ürün listeleme, kargolama, ödeme alma gibi pek çok farklı otomasyonu içerir. Her türlü işlemin sistem içinde otomatik şekilde gerçekleştirilmesi, size evrak ve diğer çok sayıda süreçten zaman tasarrufu sunacaktır.

Dijimad sanal mağaza hizmeti ile tam anlamıyla size özel ücretsiz bir şekilde çevrimiçi pazaryeri mağazanızı kurabiliriz. Pazaryeri eklentileri ile sistemi kolayca kullanmanız mümkün. Her türlü hizmet ve ürün çeşidinizi gelişmiş ve son teknolojik altyapı sistemimizi kullanarak müşterilerinize sunabilirsiniz. Ayrıca, çevrimiçi pazaryeri mağazanızın yönetimi için size verilecek olan özel panelde ürün listeleme, ekleme, ödeme alma ve kargo gibi çok çeşitli süreçleri pratik ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Konuyla ilgili detaylı bilgi almak için firmamızla iletişim kurabilirsiniz.

0 Yorum

Bir yanıt yazın

Diğer Makaleler

Randevu-Rezervasyon Pazaryeri

Randevu-Rezervasyon Pazaryeri Oluşturma

Randevu-rezervasyon pazaryeri sitesi oluşturma fikri çoğu insanın ilgisini çekmektedir. Randevu ve rezervasyon birden fazla sektör için uygun olan bir alan.…

Detayları İncele
Kişisel Sağlık Pazaryeri

Kişisel Sağlık Pazaryeri Oluşturma

Kişisel sağlık pazaryeri sitesi oluşturma, girişimcilerin ilgisini çeken konulardan biri. Kişisel sağlık sektörü her geçen gün popüler olmaktadır. Dolayısıyla bu…

Detayları İncele
Yemek Satışı Mağazası Pazaryeri

Yemek Satışı Mağazası Pazaryeri Oluşturma

Yemek satışı mağazası pazaryeri sitesi oluşturma fikri çoğu girişimcinin ilgisini çekmektedir. Bilindiği gibi yemek sektörü vazgeçilmez alanlardan biridir. Bu yüzden…

Detayları İncele
Arrow-up