4 Adımda WordPress Temaları Nasıl Seçilir?

Her geçen gün, çeşitli sektörlere hitap eden yeni ücretsiz veya premium WordPress temaları alıyoruz . Bloglar, dergiler, portföyler, video temaları ve çok daha fazlası! Kısacası, WordPress temaları çok sayıda ve bu sayı artmaya devam ediyor. Şimdi, soru şu: Sektörünüz için doğru WordPress Teması Nasıl Seçilir?

Bir video temasına ihtiyacınız varsa, bir moda teması seçmezsiniz vs. Ancak, bir WordPress temasının nasıl seçileceğini merak ettiğinizde bazı temel unsurlar çok önemlidir.

WordPress Teması Nasıl Seçilir?

1. İhtiyaçlarınızı ve bütçenizi belirleyin

wordpress-temalari-butce

Oluşturduğunuz veya çalıştırdığınız web sitesinin yapısını anlamak çok önemli bir başlangıçtır . Video sitesi mi? Basit bir blog mu? Çok fazla resim olacak mı?

İşiniz bittiğinde, ihtiyaçlarınıza en uygun WordPress temalarını kısa listede sıralayabilirsiniz. Örneğin, içerik merkezli web siteleri çok minimal bir WordPress temasıyla daha iyi durumda olabilirken, bazı siteler bazı animasyonlar ve görünümle ilgili diğer ince ayarlamaları gerektirir.

Ayrıca bütçeniz de önemli. Bir WordPress temasının nasıl seçileceğini düşünmeden önce, para harcamak isteyip istemediğinize karar vermeniz gerekir. Çoğu zaman ücretsiz temaların işe yaramaz olduğunu duyacaksınız ama bu kesinlikle doğru değil. İyi bir ücretsiz tema, kodlama standartlarına uyar ve düzenli olarak güncellenir, ancak aktif bir support olmayabilir.

Bu konuda araştırma yaptığınızdan emin olun!

2. Kod kalitesine ve standartlarına dikkat edin

Kötü kodlanmış bir WordPress teması, web sitenizin performansı üzerinde olumsuz etkileri olur ve işleri yavaşlatabilir. Bu nedenle, en son kodlama standartlarına ve daha güvenli uygulamalara uyan bir tema seçmeniz gerekir.

Bunu söylemesi yapmaktan daha kolay, değil mi? 

Bunun iki yolu vardır. İlk olarak, yalnızca tanınmış temaları seçmeyi düşünün. Benzer şekilde, yalnızca birkaç bin indirilmiş olan ücretsiz temaları seçin. Bu şekilde önemsiz ve zayıf kodlardan kaçınabilirsiniz.

İkinci olarak, Tema Kontrol eklentilerini deneyebilirsiniz. Tema Kontrol eklentisi WordPress temanızı tarar ve kodun kalitesi hakkında geri bildirim sunar.

3. Güncel olduğundan emin olun

Söz konusu tema ücretli bir ürün veya doğası gereği premium ise her zaman iyi bir support ekibine sahip olmalıdır. Bu tür destek forumlar, e-posta veya çevrimiçi ticket aracılığıyla olabilir. Para ödediğiniz bir temayla ilgili sorun yaşarsanız, geliştiriciler size yol gösterebilmelidir.

Ancak ücretsiz temalar bu durum için kötü bir örnek olabilir. Çünkü ücretsiz sunulan bir hizmet için yazılımcı 7/24 support desteği veremez. Bu durumu iyi değerlendirmek gerekir.

Benzer şekilde, WordPress temaları düzenli olarak güncellenmelidir. Zamanla, yeni güvenlik yamalarının uygulanması, hataların düzeltilmesi vb. gerekir. Düzenli olarak güncellenmeyen bir tema kötü bir temadır.

Güncelleme sıklığını kontrol etmek için bir temanın değişiklik günlüğüne bakmayı düşünün. 

4. İhtiyacınız olan özellikleri listeleyin

Bir WordPress temasının sunabileceği veya sunması gereken özellikleri ve işlevleri her zaman bilinmelidir. Bir haber sitesine sahip değilseniz, muhtemelen ana sayfada son dakika haberlerini listelediğiniz bir alana ihtiyacınız olmayacaktır.

Ancak, her zaman olması gereken bazı özellikler var! Örneğin, WordPress temanız kesinlikle duyarlı ve mobil uyumlu olmalıdır.

Özetle

Son olarak, bir WordPress temasının nasıl seçileceğini hala merak ediyorsanız, incelemeniz için YAPILMAYACAKLAR listesi:

  • Google’dan “harika wordpress temaları” yazarak, çıkan sonuçlara göre hemen temayı sisteminize entegre etmeyin. Ya da en azından bunu yaparken dikkatli olun. Mesele şu ki, hangi tema kaynaklarının güvenilir olduğunu asla bilemezsiniz ve temayla birlikte bazı kötü amaçlı kodlar olma riski her zaman vardır. 
  • Temanız, kod dosyalarını özelleştirmenize veya ince ayar yapmanıza izin vermiyorsa, kullanmayın. Herhangi bir kodu özelleştirmeniz veya düzenlemeniz gerekip gerekmediği önemli değil, bunu yapma özgürlüğüne sahip olmalısınız.
  • Tema, SEO veya güvenlik özellikleri gibi özellikler sunuyorsa, bunları kullanmaya zahmet etmeyin. Eklentileri tercih edin.
  • Mobil uyumlu olmayan bir tema kullanmayın.
  • Kaliteli bir support sahip olmayan premium bir tema seçmeyin.
WordPress İpuçları
Son Yazılar
Hayalinizdeki Projeyi Hemen Gerçekleştirelim

Uzun yıllardır dijitalde verdiğimiz hizmetler, bizi birlikte çalıştığımız gerek kişi gerekse kurumların referansı eşliğinde bu günlere kadar getirdi.