2022 en cok satilmasi beklenen e ticaret urunleri 1

2022 Yılında En Çok Satılması Beklenen E-Ticaret Ürünleri

Aziz GENÇ

İnterneti hayatımızda edindiği yere göre düşünecek olursak, günümüzün ve geleceğin pazar alanı olarak e-ticareti görebiliriz. Giyimden gıdaya, aksesuardan dekorasyona kadar geniş e-ticaret ürünleri yelpazesi ile alışverişlerimiz çeşitlenmiştir. Hal böyle olunca e-ticaret yapmak isteyenler de gün geçtikçe artmaktadır.

2021 yılında e-ticaret yapmak birçok kişiye göre mükemmel bir gelir kaynağı olmaktadır. Fakat e-ticaret sanıldığından daha fazla emek isteyen bir para kazanma yoludur. Dolayısıyla birçok kişi aldığı e-ticaret ürünleri için yeterli satışı gerçekleştiremeyip satışını durdurmak zorunda kalmaktadır. Bu durumun başınıza gelmemesi için hangi ürünü satacağınızı iyi belirlemeniz gerekmektedir.

Peki ama hangi ürün e-ticaret ile ne satılabilir? İnternette hangi ürünler daha kolay satılabilir? E-ticarette en çok kazandıran ürünler nelerdir? En çok satması beklenen e-ticaret ürünleri nelerdir? Bu soruların cevaplarını vermek için öncelikle kendinize birkaç soru sormalısınız.

E-ticaret İle Ne Satılabilir?

İşin aslı e-ticaret ile satabileceklerinizin sınırı yoktur. Fakat bazı e-ticaret ürünleri çok satarken bazıları az satabilmektedir. Bu durum arz-talep dengesi ile ilgilidir. Eğer aklınızda satmak için bir ürün varsa öncelikle bu ürün için yeterli talebin olup olmadığını araştırmalısınız.

İnternette Hangi Ürünler Daha Kolay Satılabilir?

E-ticaret ürünleri için hepsinin kolay satıldığını söylemek zordur. Fakat bazı ürünler her zaman daha çok satmaktadır. Örneğin moda ve giyim sektörü her zaman çok satanlar arasındadır. Dolayısıyla bu ürünleri satmak daha kolay gibi görünebilir. Fakat bir e-ticaret ürününün çok satması demek o pazarda rekabetin çok olması demektir. Bu da satış yapmanızı zorlaştıracaktır.

Çok satan ürünler sürekli tüketime elverişli ve değişken ürünlerden oluşmaktadır. Eğer yeterli bir marketing bütçesine sahipseniz böyle bir pazara giriş yapabilirsiniz. Fakat düşük bütçelerle satış yapmak istiyorum diyorsanız daha niş ürünlere yönelmeniz kaçınılmazdır. Az bulunan ve ihtiyaç duyulan ürünleri tespit edip onların satışını yapmanız her zaman daha kolay olacaktır.

E-ticaret yapmak istiyorsanız ”ben bu ürünü kullanır mıydım?” sorusunu her zaman kendinize yöneltmeniz doğru sonuçlar doğurmayabilir. Sonuçta sizin sevmediğiniz bir ürünü başkası pekala sevebilir. Dolayısıyla biraz daha geniş düşünmeli ve e-ticaret ürünleri seçiminizi bu doğrultuda yapmanız gerekir. Aynı zamanda pazar araştırması yapmalı ve kitlenizi belirlemelisiniz. En kolay satışı kitlesini tanıyan ve sattığı ürüne güvenen yapar.

e ticaret kolay urun satis

En Çok Kazandıran E-ticaret Ürünleri Nelerdir?

E-ticaret hiç kuşkusuz geleneksel satış ile benzer bir disiplindir. Çok kazanmanın iki yolu vardır. İlk yolu ürünlerinizi ucuza satıp sürümden kazanmak, ikinci yolu ise az da satılsa pahalı ürünler satmaktır. Bu bağlamda öncelikle satış stratejinizi belirlemelisiniz.

En çok kazandıran e-ticaret ürünleri hiç kuşkusuz en çok ihtiyaç duyulan ürünlerdir. Peki en çok ihtiyaç duyulan ürünler nedir?

En çok ihtiyaç duyulan ürünler en çok kullanılan ürünlerdir. Örneğin;

Giyim
Gıda
Kişisel bakım ve kozmetik
Teknolojik ürünler

Bu ürünler çok geniş kategorileri içerse de bilmelisiniz ki sürekli tükenen ve ihtiyaç duyulan kategorilerdir.

2022 İçin En Çok Satılması Beklenen E-ticaret Ürünleri

2020’li yılların başından bu yana tüm dünyanın yaşam formu değişmiş ve değişmeye devam etmektedir. İhtiyaçlarımız da değişen yaşam formumuzla birlikte şekillenmiş ve artmıştır. En basit örnek akıllı telefonlar… Akıllı telefonlar bundan 5 yıl öncesine kadar ihtiyaç olarak görülmemekteydi. Fakat artık iş yerimizden, okulumuza kadar her alanda olmazsa olmazımız haline gelmiştir. Dolayısıyla zamanın bize dayattığı bazı kaçınılmaz gerçeklerle yüzleşmek durumundayız.

Organik Ürün Satışı

2021’in trend ürünleri organik ürünlerdir. 2022 için de durum farksız olmayacaktır. Teknolojinin gelişmesi ve evrim geçiren yaşam tarzımız bir yana, doğala ve organiğe duyulan önem de artmaktadır. İnsanoğlu geçmişe ve güzele her zaman özlem duymaktadır. Dolayısıyla endüstriyelleşen gıda sektörü de organik tüketimin önündeki en büyük engel olmuştur. Hal böyle olunca organik ürünlere talep artmış ve organik ürün satışı da beraberinde artmıştır. Bu bağlamda internetten organik ürün satışı yapmayı düşünebilirsiniz. Organik gıda dışında kozmetik ürünlerinden giyim ve aksesuara kadar çok geniş yelpazede satış alanınız olur. Örneğin;

organik gıdalar,
organik sabunlar,
doğal kumaş çantalar vb.

organik e-ticaret ürünleri

Teknolojik (Elektronik) Ürün Satışı

Teknolojinin geldiği noktayı hepimiz görmekteyiz. Teknolojinin her alanında kendinize bir ürün belirleyip satışını yapmanız mümkün. Özellikle herkesin teknolojik cihazlara sahip olduğunu düşünecek olursak teknolojik aksesuar satışı sizin için mantıklı bir tercih olabilir.

Aynı zamanda gittikçe küçülen ve basitleştirilen teknolojiyi takip etmeniz çok önemlidir. Kablosuz ürünler, daha mobil teknolojik cihazlar ve daha estetik ürünler… Dikkat etmeniz gerekenler bunlarla kısıtla değildir elbette. Fakat teknolojik gelişmeleri takip ederseniz nelerin ihtiyaç yaratabileceğini çok rahat kestirebilirsiniz. Örneğin;

kablosuz şarj aletleri,
kablosuz kulaklıklar,
oyun sektörü için oyuncuların hayatını kolaylaştıracak ürünler vb.

teknolojik e-ticaret ürünleri

Kişisel Bakım Ürünleri ve Kozmetik Satışı

Influencerların bu denli arttığı bir dönemde özellikle makyaj ve cilt bakım ürünleri için talep oldukça artmış durumdadır. Influencerları takip ederek nelerin çok kullanıldığını ve nelere daha fazla ihtiyaç duyulduğunu kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Kişisel bakım ürünlerine talep 2020 öncesine göre oldukça artmış durumdadır. Sadece kadınlar değil erkeklerin de kozmetik e-ticaret ürünleri talebi oldukça fazladır. Bu bağlamda satabileceğiniz birçok ürün bulunmaktadır. Örneğin;

Makyaj malzemeleri,
Parfümeri ürünleri,
Doğal cilt bakım ürünleri
vb.

kozmetik e-ticaret ürünleri

Sonuç

En çok satması beklenen e-ticaret ürünleri 2021 için neyse 2022 için de benzer şekilde ilerleyecektir. Fakat unutulmaması gereken en önemli şey teknolojik ürünlerin takibidir. Teknoloji her geçen gün katlanarak ilerlemekte ve değişmektedir. Trendlerin takibinde olmak ve bu bağlamda e-ticaret için satış ürünü belirlemek isabetli olacaktır.

Satış yapacağınız ürünü belirledikten sonra e-ticarette başarıya ulaşmak ve gerekli tüm marketing çalışmalarını sürdürebilmek için Dijimad her zaman yanınızda. Sunduğumuz hizmetler ile siz de başarılı bir e-ticaret satıcısı olabilir ve kısa sürede istediğiniz noktaya gelebilirsiniz. Eğer siz de benim şöyle bir fikrim var diyorsanız bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.

0 Yorum

Bir yanıt yazın

Diğer Makaleler

WooCommerce ve Opencart

WooCommerce ve Opencart: Hangisi Daha İyi?

WooCommerce ve Opencart karşılaştırması merak edilen konulardan biridir. Online mağazanızı kurmak, uzun ve zorlu bir süreçtir. Bu noktada doğru adımlar…

Detayları İncele
shopify nedir

Shopify Nedir? Shopify Kullanmak için 4 Neden

Shopify Nedir? E-Ticaret platformları arasında açık ara rakiplerinin arasından sıyrılmıştır ve kendini ispat etmiştir. Shopify; merkezi Ottawa, Ontario'da bulunan Kanadalı…

Detayları İncele
shopify b2b ozellikleri

Shopify B2B e-Ticaret Nasıl Yapılır?

Shopify Summer 2022 Güncellemesi Shopify bilindiği üzere dünyanın lider bulut e-ticaret uygulamalarından biri rakiplerinin arasında her defasında sıyrılmayı bilen Shopify…

Detayları İncele
Arrow-up